Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

POSLAO PORUKU BIRAČIMA

Daniel Radeta kršio izbornu šutnju

Autor: Portal ZL

17.04.2024. 13:38
Daniel Radeta kršio izbornu šutnju

Foto: Luka JeličićNa stranici Grada Zadra objavljeno je priopćenje predsjednice izbornog povjerenstva Grada Zadra Ane Markač u vezi kršenja predizborne šutnje Daniela Radete.


– Odredbom članka 28. Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor propisano je da se na dan održavanja izbora do zatvaranja birališta kao i 24 sata prije dana održavanja izbora zabranjuje svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata, kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua nositelja lista, odnosno kandidata, te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela, a na što je Državno izborno povjerenstvo pravodobno upozorilo priopćenjem od 15. travnja 2024. Iz priopćenja između ostaloga proizlazi da se isto odnosi i na postavljanje promidžbenih sadržaja na Facebook-u.


Obzirom da je u 10,15 sati danas, 17. travnja 2024., uočeno da je sa Facebook profila Daniela Radete odaslana poruka biračima kojom je prekršena naprijed citirana zakonska odredba, ovim putem se upozorava Daniel Radeta kao i svi sudionici izbora za zastupnike u Hrvatski sabor te druge fizičke i pravne osobe odnosno ostali neposredni ili posredni sudionici izborne promidžbe da se u vremenu izborne šutnje suzdrže od kršenja iste, stoji u priopćenju.