Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

program „Hitchock Nights“

Danas uživajte u filmskom điru po gradu i izložbi rekreiranih filmskih plakata

Autor: Portal ZL

08.08.2023. 14:00
Danas uživajte u filmskom điru po gradu i izložbi rekreiranih filmskih plakata

Foto: Kino ZonaOtvorenjem izložbe fotografija pristiglih na foto natječaj jučer je otvorena sedmodnevna manifestacija „Hitchock Nights“. Na natječaj koji je bio otvoren do 31. srpnja javilo se 44 fotografa iz cijele Hrvatske i nekoliko iz inozemstva, a četveročlani žiri u sastavu Nevena Štokić, Koraljka Alavanja, Anamarija Ivković i Mario Županović proglasio je pobjednikom Zvonka Radičanina, istaknutog člana Foto kluba Zagreb koji je s oduševljenjem preuzeo prvi Hitchock Nights Grand Prix!


Na otvorenju izložbe bili su prisutni i drugi autori izloženih fotografija – Neda Rački, Marija Cvetković i Lola Vejzović Sremec. Izložbu možete posjetiti u Edukativnoj dvorani Kneževe palače do nedjelje 13. kolovoza!


Današnji program započinje u 19 h filmskom šetnjom gradom u organizaciji udruge turističkih vodiča grada Zadra „Donat“, a gradom kroz leću projektora vodi iskusni vodič Ivica Škriljevečki! Ova jedinstvena šetnja otkriva bogatu kreativnu baštinu Zadra koji je uvijek stvarao i inspirirao razne umjetnike.

Filmska tura kreće sa Trga Petra Zoranića u 19 h te završava ispred palače Cedulin u 20.30 kad slijedi otvorenje izložbe filmskih plakata. Prijave za filmsku turu nisu potrebne, samo budite na mjestu polaska u planirano vrijeme ili se turi pridružite u bilo kojem trenutku prolaska gradom!


Upravo u palači Cedulin u 20.30 otvara se izložba rekreiranih filmskih plakata iz filmova Alfreda Hitchocka u autorstvu učenika Prirodoslovno-grafičke škole Zadar! Učenici 2. i 3. razreda na nastavi strukovnih predmeta tijekom svibnja i lipnja ove godine redizajnirali su plakate u školskim radionicama pod mentorstvom nastavnica Vesne Krnčević, Lucije Mičić, Martine Perić i Helene Vulić!


Radionica je iznjedrila 30-ak vrlo kreativnih radova, a nakon provedene selekcije unutar škole u suradnji mentorica i učenika izabrano je 12 najboljih radova koji će biti izloženi u Palači Cedulin do subote 12. kolovoza. Ulaz na izložbu je slobodan!