Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Predsjednik HDZ-ova kluba

Burčul: Stranku sam napustio zbog bolesti svoje supruge

Autor: Marina Vlakić

28.11.2022. 18:26
Burčul: Stranku sam napustio zbog bolesti svoje supruge

Foto: Arif SitnicaLokalnu političu scenu je šokirao potez jednog od najpoznatijih HDZ-ovaca, Damira Burčula, predsjednika Kluba vijećnika u Gradskom vijeću. Naime, Burčul više nije član HDZ-a, već će odsad u vijećnici djelovati kao nezavisni vijećnik.


Iako je ogorčen spekulacijama oko njegova napuštanja stranke, za naš je list pristao pojasniti o čemu je riječ, napominjući kako je ovu tešku odluku donio isključivo iz privatnih razloga.


– Imam teško bolesnu suprugu i ne mogu više biti ovoliko aktivan u Gradskom vijeću. Evo, noćas sam joj u četiri sata davao lijekove, ne može ništa sama. I kome da ja to onda objašnjavam?! Ljudi oko ovoga rade aferu, a moj vijećnički mandat mi omogućuje da ponekad mogu izostati sa sjednice Vijeća ili otići kući uskočiti supruzi, kazao nam je Burčul.
Na pitanje zar mu u tom slučaju nije bilo lakše vratiti mandat kako bi HDZ na njegovo mjesto imenovao nekog drugog vijećnika s obzirom da i kao nezavisni mora sudjelovati u radu Gradskog vijeća, Burčul odgovara da stranka zahtijeva dosta rada.


– Ona ima svoja pravila, a ja im ne mogu biti teret na način da ne dođem na sastanak ili na sjednice odbora. Dolazit ću na sjednice Vijeća koliko budem mogao i morao, ali mi je obitelj na prvom mjestu. Ukoliko ne budem mogao doći, neću to učiniti ni da me zove američki predsjednik Biden jer mi je supruga ispred svih, pojašnjava sada već bivši HDZ-ovac, napominjući kako je o svojoj odluci obavijestio i predsjednika Gradskog odbora HDZ-a.


– Ne želim ništa prejudicirati jer vidim da se sve krivo tumači, jednostavno imam obiteljske probleme, što znaju i mnogi moji prijatelji. I ne bih više ništa o tome rekao, kazao nam je na kraju Burčul.