Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Sedam prijedloga

Za Nagradu za životno djelo Županiji predloženi doktor Kujundžić i profesor Bakija

Autor: Marina Vlakić

13.03.2023. 10:32
Za Nagradu za životno djelo Županiji predloženi doktor Kujundžić i profesor Bakija

Foto: Arhiva ZLZadarska županija zaprimila je sedam prijedloga za nagradu za životno djelo, od kojih su dva posthumna: za poznatog zadarskog gastroenterologa Stipu Kujundžića te turističkog vodiča dr. sc. Vinka Bakiju. Dr. Kujundžić predložen je za područje znanstvenog, umjentičkog i humanitarnog rada, a predlagatelj je Županijski odbor SDP-a. Vinko Bakija predložen je za doprinos u turizmu, kulturi i obrazovanja, a prijedlog je podnijela Udruga turističkih vodiča “Donat”.


Ostalih pet kandidati za nagradu za životno djelo su: Drago Marić za područje novinarstva, a predložio ga je Josip Tolić, Mladen Ušković za tradicionalnu malu brodogradnju u drvu, predložen od strane Mjesnog odbora Brbinj, Erik Pavin za područje gospodarstva, ugostiteljstva, turizma, sporta, kulture i humanitarnog rada predložen od strane Mjesnog odbora Puntamika i Košarkašog kluba Opus Puntamika, Alemka Džaferagić za područje humanizma, predlagatelej je županijska Udruga Žene u Domovinskom ratu, te dr. Marko Prenđa kojega je predložila Udruga zadarskih sportskih novinara.


Odluke o dodjeli javnih priznanja donosi Županijska skupština na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja, a nagrade će se laureatima svečano dodijeliti 16. travnja na svečanoj sjednici.