Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

SJEDNICA ODBORA ZA IZBOR I IMENOVANJE

Za članove UV Znanstvene predloženi Botić, Matešić i Petani

Autor: Marina Vlakić

13.02.2023. 10:04
Za članove UV Znanstvene predloženi Botić, Matešić i Petani

Foto: Arhiva ZL/Bojan BogdanićOdbor za izbor i imenovanja zadarskog Gradskog vijeća jutros je održao sjednicu na kojoj su klubovi vijećnika SDP-a, Akcije mladih i Nezavisne liste Enija Meštrovića predložili kandidate za Upravno vijeće Znanstvene knjižnice. Većinom glasova prihvaćeni su prijedlozi za Marjanu Botić iz Akcije mladih, Ivana Matešića iz SDP-a te Renata Petanija iz NL Enija Meštrovića.


Ova tri imena sutra će biti predložena i Gradskom vijeću koje ih može usvojiti ili odbiti, a ostala dva člana Upravnog vijeća predložit će sindikat Znanstvene knjižnice te njeni djelatnici. Ukoliko GV na sutrašnjoj sjednici izglasa sva imena predloženih, Znanstvena knjižnica konačno će dobiti Upravno vijeće bez kojega funkcionira već mjesecima.


Od predsjednika Odbora za izbor i imenovanje, SDP-ova Daniela Radete, saznajemo da na sjednici jutros nisu prihvatili prijedlog gradonačelnika Branka Dukića koji je za članicu Upravnog vijeća predložio dr. sc. Tatjanu Aparac-Jelušić, umirovljenu sveučilišnu profesoricu.