Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

TRAJE POTRAGA

Vrški ribari traže svog sumještanina: 'Ostajemo pozitivni i spremni pomoći...'

Autor: Nikolina Lucić

08.12.2023. 09:51
Vrški ribari traže svog sumještanina: 'Ostajemo pozitivni i spremni pomoći...'

Foto: Luka JeličićOd ponedjeljka traje potraga za ribarom koji je nestao u Vrsima. Policiji su se ovog jutra tako pridružili i vrški ribari, koji su od osam sati na moru u potrazi za svojim nestalim smještanom. 20 – ak ribara zaputilo se tako na more, pretražujući akvatorij oko Vrsi, vodeći se ne samo dosada dostupnim informacijama nadležnih, već i svojim instinktom te poznavanjem obale oko mjesta. Bili smo zato rano jutros u Vrsima i ispratili prve brodice koje su isplovile, a od ribara smo doznali kako je Obalna straža dosada pretražila veći dio uz samo selo, kao i područje gdje je brodica nestalog ribara pronađena, a jutros su se uputili na još jednu sumnjivu lokaciju, na dubini od oko devet metara. Područje će pretražiti podvodnim kamerama, a na teren će izaći i ronioci.


U ime organizatora potrage Mladen Maraš nam je kazao kako oko 20 ribara na 15-ak brodica traži svog sumještanina.


– Svako ima pravac u kojem plovi, a ne oslanjamo se samo na dio akvatorija koji je obišla policija, već se oslanjamo i na iskustvo i znanje ribara, koji imaju svoje lokacije koje poznaju, žele obići i provjeriti, kazao nam je Maraš, dodavši kako im godine iskustva na moru daju jedinstven uvid u mogući rasplet situacije.


Mladen Maraš, Foto: Luka Jeličić


Traje potraga
Podsjećamo kako policija i Lučka uprava Zadar od ponedjeljka neuspješno tragaju za vrškim ribarom koji je isplovio ribariti i nije se vratio. Muškarac rođen 1948. godine u ponedjeljak ujutro otišao je na more podići mreže i od tada mu se gubi svaki trag. U traganju sudjeluju policija i nadležne službe s plovilima, a neslužbene informacije kako je pronađena brodica vrškog ribara, ali njemu zasada nema traga. Nakon što je u ponedjeljak pretražen veliki dio podmorja i obale, potraga je usmjerena na Rt Prutna i RT Jasenovo. Uz policijske službenike na terenu su specijalizirani ronioci iz interventne policije i ostale službe.


– Dosta nas se odazvalo potrazi, tako da ćemo potragu proširi i na područja za koja se misli da potencijalno kriju odgovore na naša pitanja. Na moru ćemo biti cijeli dan, a ako danas ne uspijemo, sutra ponovno izlazimo na more, najavio je Maraš, dodavši kako budno prate svaki potez i sve informacije nadležnih institucija, kojima vjeruju da čine sve kako bi pronašli nestalog ribara.


– Unatoč svim naporima koje institucije ulažu, nije začuđujuće da danima potraje potraga za unesrećenim. More je nepredvidljivo i skriva mnoge tajne. No, ostajemo pozitivni i spremni pomoći, zaključio je Maraš.