Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Mjesec hrvatske knjige

Vratite knjige u Znanstvenu bez plaćanja zakasnine

Autor: Zadarski list

07.11.2022. 09:57
Vratite knjige u Znanstvenu bez plaćanja zakasnine

Foto: Mjesec hrvatske knjigePovodom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada do 15. studenog) i Dana hrvatskih knjižnica (11. studenog) 2022. godine Znanstvena knjižnica Zadar organizira u ovom tjednu vraćanje knjiga bez naplate zakasnine (9. – 11. studenog) te besplatan upis studentima 1. godine Sveučilišta u Zadru (10.- 11. studenog).


Podsjetimo, Mjesec hrvatske knjige 2022. svečano je otvorila ministrica kulture i medija RH dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i to u novim prostorima Gradske knjižnice Biograd na Moru. Pritom je istaknula kako knjižnice više nisu samo prostori za čuvanje knjige, već su istinski kulturni centri i najvrjednija središta u kulturnom životu lokalne zajednice. Dodala je kako je Mjesec hrvatske knjige prilika da se nastavi sa svim aktivnostima koje su se provodile kroz Godinu čitanja.


Mjesec hrvatske knjige ove godine posvećen je mladima jer je upravo 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih. Stoga i tema glasi Generacija K, čime se aludira na postojeće podjele generacija (generacija Y, generacija Z…), a stavlja naglasak na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu. Izabran je moto Misli na sebe – čitaj!