Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

„Volonterska ruka“

Volonterski centar Zadar dodjelom priznanja obilježava Međunarodni dan volontera

Autor: Zadarski list

30.11.2022. 12:40
Volonterski centar Zadar dodjelom priznanja obilježava Međunarodni dan volontera


Volonterski centar Zadar organizira obilježavanje Međunarodnog dana volontera 5. prosinca s početkom u 13 h u Providurovoj palači.


Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 5. prosinca Međunarodnim danom volontera 1985. godine. Cilj je učiniti vidljivim sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad, na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.


Slijedom toga Volonterski centar Zadar na Međunarodni dan volontera dodjeljuje županijska Priznanja „Volonterska ruka“, kako bi se na lokalnoj razini prepoznalo i nagradilo pojedince i organizacije koji su se svojim volonterskim angažmanom istaknuli u zajednici. Ovim putem se želimo upoznati s radom volontera i organizacija koje organiziraju volontiranje na području naše županije, ali ujedno i potaknuti razvoj novih volonterskih akcija i programa. Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se sveukupnoj afirmaciji volonterstva.
Navedena aktivnost odvija se u sklopu projekta “Pokretačka snaga volonterstva”, koji je dobio financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.