Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dodjela priznanja

Raspisan natječaj za dodjelu Volonterske ruke

Autor: Matea Raguž

11.11.2022. 15:30
Raspisan natječaj za dodjelu Volonterske ruke

Foto: Arhiva ZLVolonterski centar Zadar raspisao je natječaj za nagradu Volonterska ruka koju od 2013. dodjeljuju svake godine. Poziv je upućen volonterima i organizatorima volontiranja na području Zadarske županije. Prijave traju do 25. studenoga, dok će se dodjela priznanja održati u Providurovoj palači 5. prosinca povodom Međunarodnog dana volontera. Sam natječaj tako obuhvaća dvije kategorije. Jedna je za volontera, a druga za organizatora volontiranja.


Želja je Volonterskog centra ovim putem upoznati se s radom volonterskih organizacija koje djeluju na području županije, kao i s volonterima. Uz to, cilj je i potaknuti razvoj novih volonterskih programa i akcija. Na ovaj će način, vjeruju, pokazati da se trud volontera zaista cijeni. Rad onih koji ne dobiju priznanje također će biti nagrađen u obliku zahvalnice.


– Želimo vidjeti tko još postoji na volonterskoj sceni tako da se svi imaju priliku prijaviti. Na taj se način možemo upoznati i povezati s onima koji također rade velike stvari, ali su možda u sjeni. Osim toga, želimo pokazati pojedincima i organizacijama da se njihov rad cijeni i vrednuje, kazala nam je Ivana Marinović iz Volonterskog centra Zadar.


Ograničen volonterski rad
S obzirom na to da je prošla pandemijska godina uvelike ograničila volonterski rad, iz Volonterskog centra vjeruju da će ove godine ipak biti veći broj prijava.


– Prošle smo godine odlučili podijeliti više nagrada zbog očigledno težih uvjeta za rad, objašnjava Marinović.


Tako su nagradu dobili Marin Lepur i Josipa Čulina za najistaknutije volontere. U sklopu ove kategorije priznanje je dobio i Željko Troskot.


U kategoriji organizatora volontiranja Volonterska ruka je dodijeljena Zajednici udruga Centar nezavisne kulture i Gradskom društvu Crvenog križa Zadar. Posebno je priznanje za svoj rad dobila i profesorica Katja Vladičić kao koordnatorica volontera.


Svi su ovi vrijedni dobitnici priznanja pokazatelj kako volonterski rad obogaćuje svakoga tko svoje slobodno vrijeme pokloni u plemenite svrhe.