Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Sjednica Vlade

Vlada razriješila dužnosti državnog tajnika Šimu Mršića

Autor: Marina Vlakić

23.12.2022. 09:35
Vlada razriješila dužnosti državnog tajnika Šimu Mršića

Foto: Arif SitnicaVlada je na jučerašnjoj sjednici razriješila dužnosti državnog tajnika Ministarstva poljoprivrede, Zadranina Šimu Mršića, koji je na ovo mjesto imenovan 7. siječnja prošle godine. Ostavku je podnio, kako je već govorio za naš list, iz osobnih razloga.


– Svoj sam posao radio odgovorno i časno i zahvalan sam svima koji su me podržavali u kandidaturi za ovu poziciju, od predsjednika ŽO-a gospodina Božidara Kalmete, do članova ŽO-a, a zahvaljujem i premijeru Andreju Plenkoviću te ministrici Mariji Vučković što su mi pružili šansu obnašanja ovako odgovorne dužnosti, kazao nam je Mršić.


Sinoć smo ga dobili u njegovu kabinetu u Ministarstvu s obzirom da još nije odlučeno dokad ostaje na ovoj dužnosti, a Mršić naglašava kako je ovo za njega bilo jedno vrijedno iskustvo koje će mu koristiti u daljnjem radu.
– Zahvaljujem svima koji su me ove dvije godine podržavali u mojemu radu u Vladi RH, posebno premijeru Andreju Plenkoviću, koji mi je pružio ovu priliku, te ministrici poljoprivrede Mariji Vučković, kao i političkoj podršci Županijskog odbora HDZ-a, poručuje Mršić, a na pitanje zna li već gdje će nakon ove dužnosti, ili će iskoristiti blagodat šest mjeseci primanja plaće, odgovara da o tome još nije odlučio.


Predsjednik županijskog HDZ-a, Božidar Kalmeta, već je najavio kako će se zalagati da se na Mršićevo mjesto opet imenuje netko iz Zadra, pa ostaje vidjeti koga će Vlada imenovati za njegova nasljednika