ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Vruća fotelja

Vanja Čvrljak spominje se kao nasljednik Marija Paleke, evo što on o tome kaže

Autor: Nikolina Lucić

17.11.2023. 15:48
Vanja Čvrljak spominje se kao nasljednik Marija Paleke, evo što on o tome kaže

Prošlo je otprilike pola od 30 dana, koliko potencijalni kandidati imaju da se prijave za poziciju direktora Turističke zajednice grada Zadra, koja je nakon ostavke Marija Paleke ostala prazna. Prijelazno je vođenje TZ-om preuzela Jasna Ćurković, inače članica Uprave Falkensteinera za Jugoistočnu Europu.


Pozicija direktora gradske turističke zajednice odavno je omiljena tema Zadrana i lokalne politike, jer u njoj su dosada redovito sjedili stranački kandidati HDZ-a. Upravo će zato biti interesantno vidjeti tko će biti novim direktorom gradske turističke zajednice, koja je nakon debakla u New Yorku pod povećanom lupom javnosti. Zadarski je list u nekoliko navrata već pisao ne samo o tome, već i činjenici kako je fotelja Turističke zajednice odavno savršena pozicija za zbrinjavanje lokalnog političkog kadra. I dok struka i građani u toj fotelji napokon žele vidjeti nekog tko je stručan, kvalitetno obrazovan i dolazi iz turističkog sustava, ipak je predizborna godina.


Ime trenutnog direktora Turističke zajednice Ravnih Kotara Vanje Čvrljka u kuloarima se spominje kao ono kojem će se povjeriti vođenje gradskog TZ-a.


Čvrljka smo zato upitali da li je istina da se namjerava kandidirati za direktorsku poziciju, što on nije htio komentirati, ali i sam nam je kazao kako nije ništa neuobičajeno da njegovo ime kruži kuloarima, jer ga se i već ranije povezival os ovom pozicijom, a za nju se i kandidirao 2018. godine, kada je Mario Paleka izabran za direktora.


Preostaje nam zato vidjeti da li će se Čvrljak okititi direktorskom titulom ili će još jednom ostati djeverušom, a ne mladenkom.