Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Od 20 sati

Uronite u izuzetan svijet zadarskih vina na Privlačkom Wine Eno Gastro festivalu

Autor: Portal ZL

20.07.2023. 12:45
Uronite u izuzetan svijet zadarskih vina na Privlačkom Wine Eno Gastro festivalu

Foto: ZT Privlaka/Davor Strenja

Privlaka je spremna za još jedan Wine Eno Gastro festival koji će i ove godine odati počast bogatoj vinarskoj tradiciji i kulturi našeg kraja. Drugo izdanje ovog hvalevrijednog festivala održat će se u Privlačkoj luci Stari porat u petak, 21. srpnja s početkom u 20 sati.


Sad već prepoznata turistička manifestacija obećava da će biti ugodan događaj, kako za lokalno stanovništvo tako i za turiste, uz impresivan izbor regionalnih vina, zadivljujuću zabavu i ugodna kulinarska iskustva. Za glazbenu atmosferu, pobrinut će se klapa Iskon koja je ostvarila preko 1000 nastupa u Hrvatskoj i susjedstvu, a nastupali su i diljem Europe. Surađivala je s priznatim predstavnicima domaće glazbene scene, a Privlačani i njihovi gosti moći će uživati u dobro poznatima hitovima – Dobra večer, prijatelji, Još ne mogu pristat volit, Tvoja mati je legla da spava. Privlački Wine Eno Gastro festival bit će prava oda ponosnoj hrvatskoj vinarskoj baštini. Posjetitelji će imati priliku uživati u najboljim vinima koja proizvode vješti lokalni vinari, pokazujući raznolik raspon okusa i stilova koje nudi ova naša regija.


– Oduševljeni smo što možemo pozvati ljubitelje vina i ljubitelje kulture da nam se pridruže u Privlaci na ovoj fešti od domaće hrane i pića, kazala je Iva Zorić Sarađen, direktorica Turističke zajednice Općine Privlaka i napomenula kako će manifestaciji, uz vinare, prisustvovati i svoje proizvode izložiti brojni OPG-ovci.


– Potaknuti velikim brojem vinara u Privlaci, koji su ujedno pobjednici na već poznatim vinskim događanjima, ali i činjenicom da je prvi spomen Privlake vezan upravo uz vinovu lozu, odlučili smo prezentirati našim gostima kako privlačka vina, tako i ona sa cijelog područja zadarske županije. Osim vinara na manifestaciji će prisustvovati i ostali OPG-ovi sa zadarskog područja. Festival je prilika da naši gosti isprobaju posebne okuse domaćih vina, našu odličnu gastronomsku ponudu te da uživaju u našem gostoprimstvu, rekla je Zorić Sarađen.


Uronite u izuzetan svijet zadarskih vina dok kušate široku lepezu crnih, bijelih, ružičastih i tradicionalnih domaćih dalmatinskih vina, od kojih su svako s ljubavlju izradili strastveni vinari. Nadopuna vinima bit će izbor ukusnih hrvatskih jela, stručno pripremljenih od strane lokalnih kuhara koristeći najsvježije sastojke iz regije, koje će spremati renomirani hrvatski kuhar Renato Kraljev. Od slanih užitaka do slatkih slastica, gastronomska ponuda bit će pravi užitak.
Organizatori događaja su Turistička zajednica Općine Privlaka, Općina Privlaka i komunalna tvrtka Artić.