Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Bez romantične manifestacije

Udruženje obrtnika Zadar odustalo od ovogodišnjeg Festivala vjenčanja

Autor: Nikolina Lucić

14.02.2023. 12:29
Udruženje obrtnika Zadar odustalo od ovogodišnjeg Festivala vjenčanja

Foto: Arhiva ZLManifestacija Festival vjenčanja, koju Udruženje obrtnika Zadar (UOZ) već 15 godina organizira uz veliku potporu lokalnih institucija, strukovnih organizacija i javnosti, ove godine nije ugledala svjetlo dana. Mnogi zadarski obrtnici, kojima je Festival bio prilika za dodatnu promociju i približavanje klijentima, a posjetiteljima za romantične ideje, ove su godine tako uoči Valentinova ostali kratkih rukava.


Festival vjenčanja je već tradicionalna aktivnost Udruženja obrtnika Zadar koja okuplja velik broj malih obrtnika i poduzetnika povezanih s organizacijom vjenčanja s područja cijele Zadarske županije, a i šire. Začetnici i inicijatori ove manifestacije su obrtnici, članovi Udruženja obrtnika Zadar. Posebnost projekta je i činjenica da se u cijelosti zasniva na inicijativi i aktivizmu samih sudionika koje pretežito čine obrtnici.


Festival vjenčanja je u gotovo 15 godina tradicije okupio stotine izlagača, jer im Festival vjenčanja omogućava da se predstave potencijalnim novim klijentima, te razmjenjuju iskustva s ostalim sudionicima. Sudionici manifestacije su poduzetnici koji obavljaju različite djelatnosti vezane za organizaciju vjenčanja, kao što su slastičari, saloni vjenčanica i svečanih haljina, frizeri i kozmetičari, cvjećari, fotografi, zlatari, grafičari i drugi.
Na naše pitanje zašto sajma ove godine nema iz UOZ–a su nam kratko odgovorili kako je Odbor za organizaciju Festivala ove godine pokušao pokrenuti organizaciju 14. Festivala vjenčanja.


– Međutim zbog organizacijskih problema na koje smo naišli, pretežito zbog višestrukog povećanja organizacijskih troškova, Upravni odbor Udruženja obrtnika Zadar je na inicijativu Odbora za organizaciju Festivala vjenčanja donio odluku kako se Festival vjenčanja u organizaciji Udruženja obrtnika Zadar ipak neće održati u 2023. godini. U planu je organizacija sljedećeg Festivala vjenčanja u Zadru u siječnju 2024. godine, na kojem očekujemo, kao i do sada, kvalitetnu prezentaciju svih usluga i proizvoda vezanih za organizaciju vjenčanja, poručili su iz Udruženja.


Sav su šušur, moda i ljepota koji prate vjenčanja ove godine, zbog previsokih troškova organizacije, izostali. Zadrani će tako Valentinovo ove godine dočekati uskraćeni za romantične ideje, kao i uvid u najnovije trendove u industriji vjenčanja.