Utorak, 26. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Skandal u zadarskoj školi

Učiteljica prijetila učenicima na satu, intervenirala policija

Autor: M.Š.

12.05.2023. 12:45
Učiteljica prijetila učenicima na satu, intervenirala policija

Foto: Arhiva ZL

Redakcija Zadarskog lista zaprimila je dojavu od nekolicine roditelja čija djeca pohađaju OŠ Šime Budinića kako je jedna o profesorica predmetne nastave proteklog tjedna učenicima uputila morbidnu prijetnju. (Zadarski list u posjedu je prepiske između grupe roditelja te se u ovom tekstu pozivamo na ove izvore).


I ranije je, kako saznajemo od roditelja, ista učiteljica imala neprimjerene izjave i ponašanje, međutim, ovim posljednjim činom situacija je kulminirala.


Nakon toga, roditelji su hitno zatražili sastanak s ravnateljicom škole koji je održan tek tjedan dana kasnije – jučer.


Ravnateljica je na sastanku kazala kako do sad nisu imali prijava protiv dotične profesorice, što su roditelji ocijenili netočnim, jer prema njihovim saznanjima, protiv iste profesorice već je ranije bilo prijava i upozoravali se na njezin rad te su zatražili da je se otpusti iz osnovne škole.


Učiteljica otišla na bolovanje


Ravnateljica je, nakon ovog događaja, profesoricu dodijelila drugom razredu, a spomenuta je prije nekoliko dana otišla na bolovanje.


S ovim slučajem upoznata je i policija koja je pozvana u školu te je obavila izvide, provela istragu i ispitali su učenike te je slučaj dalje proslijeđen na uvid i razmatranje Državnom odvjetništvu.


Jagoda Galić, ravnateljica OŠ Šime Budinić, potvrdila je kako su od određenog broja roditelja, na temelju saznanja od nekih učenika, dobili prijave protiv jedne profesorice te je pokrenut postupak istrage.


– Policija je napravila istragu, a dalje je odluka na DORH-u kako će postupati. Mi smo odmah sazvali roditeljski sastanak, na kojem su osim mene, nazočili i djelatnici stručne službe. Pokušala sam učenicima postaviti pitanja, ali teško je točno saznati što se dogodilo. Inače, mi uvažimo svaku primjedbu roditelja na djelatnike škole jer uvijek treba razjasniti situaciju i analizirati, rekla je Galić, potvrdivši da se dotična profesorica trenutno nalazi na bolovanju.


Za više detalja upit smo poslali PU zadarskoj čiji odgovor uskoro očekujemo.