Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

21. STUDENOG

U utorak se službeno otvara Odjel za mlade Gradske knjižnice Zadar

Autor: Portal ZL

20.11.2023. 12:07
U utorak se službeno otvara Odjel za mlade Gradske knjižnice Zadar

Foto: GRADSKA KNJIŽNICAU utorak, 21. studenoga 2023. u 12 h službeno se otvara Odjel za mlade Gradske knjižnice Zadar. Otvorenje će se održati u Spoju s Odjelom za mlade, a uz prigodne i pozdravne govore uzvanika, program će upotpuniti oni najvažniji, a to su mladi – korisnici novog prostora. Glazbene točke izvest će vokalno-instrumentalni sastav učenika Gimnazije Vladimira Nazora, Zadar s voditeljicom prof. Ivom Mustać Klarić. Na ulazu u Odjel za mlade, predstavit će se i trajna izložba slika „12 u 1 za 5 do 12“ autora učenika, maturanata odjela slikarskog dizajna 2019./2020. Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Zadar.


Od 11.45 do 13.30 h u novom prostoru će se kroz program Što (sve) može jedan odjel za mlade? prezentirati i demonstrirati sadržaj i aktivnosti Odjela za mlade: prostor, 3D printer, laserski rezač, ksilofon, robot hvataljka, zeleno platno, konzola PS5, digitalno crtanje, slikanje, kreativni kutak… i još mnogo toga, a sudjelovat će učenici zadarskih osnovnih i srednjih škola.


Unutar novog prostora Knjižnice smješten je i Američki kutak Gradske knjižnice Zadar kao i Glazbena i filmska zbirka koja će ponuditi različite novitete i mogućnosti.