Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

POTPORA GRADA

U novoj pedagoškoj godini u Laticu upisano 35 mališana

Autor: Matea Guzalić

28.09.2023. 13:05
U novoj pedagoškoj godini u Laticu upisano 35 mališana

Foto: DV LaticaS novim licima mališana i njihovih obitelji u Dječjem vrtiću Latica u Mocirama, nova pedagoška godina započela je s velikim uzbuđenjem.


Od početka pedagoške godine, Dječji vrtić Latica upisao je nove polaznike, a brojke pokazuju povećanje interesa obitelji za ovim vrtićem, što je razveselilo i djelatnike i roditelje. Ovaj rast svakako je rezultat truda i predanosti vrtića u pružanju kvalitetnog obrazovanja i brige za djecu.


Cilj ovog vrtića je zadovoljiti potrebe djece urednog/tipičnog razvoja i djece s teškoćama u razvoju. Različitim edukacijsko-rehabilitacijskim postupcima vrtić pruža stručnu podršku djeci i njihovim obiteljima. Prioritet im je uključenje djece s teškoćama u redovnu sredinu, pružanje podrške obiteljima te poticanje inkluzije u svim vrtićima na području Zadarske županije.
Kako nam kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Latica, Anita Rudić, ove su godine od 47 zaprimljenih prijava upisali 35 djece.


Porast interesa


– Imamo tri verificirana programa od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, a što se tiče broja djece – u posebnim skupinama trenutno imamo 48 djece, redovne inkluzivne skupine broje 54, a u inkluzivno edukacijsko-rehabilitacijskom programu podrške vrtiću, roditeljima i djetetu imamo 59 djece. Ove smo godine imali 47 prijava, upisali smo 35 djece, a neupisanih je ostalo 6 koji se uglavnom odnose na kandidate koji su aplicirali za redovne skupine. Imali smo i jedan neutemeljeni prigovor, ispričala nam je Rudić dodajući kako im je iznimno drago što raste interes za ovaj vrtić.


– Naravno da interes za Dječji vrtić Latica raste što nam je iznimno drago, imamo dobre uvjete i nove prostore koji su opremljeni najmodernijom tehnologijom. Drago nam je da je Latica prepoznata. Jako nas raduje što svake godine ima sve više interesa za naš vrtić. Mi smo iznimno zadovoljni početkom ove pedagoške godine i važno je naglasiti da naš osnivač, Grad Zadar, odgovara na naše zahtjeve s obzirom na povećanje broja djece. Grad Zadar poštuje naše odredbe, a mi se držimo Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe i samim time nam je omogućio i povećanje broja djelatnika, odnosno stručnog kadra. Dakle, osnivač je uvijek tu za nas i bez njega i njegove podrške, mi jednostavno ne bismo bili u prilici primiti ovoliki broj djece, tako da smo zaista zahvalni Gradu Zadru, zaključila je Rudić.


Dakle, Dječji vrtić Latica i dalje nastavlja s poticanjem djece u rastu, učenju i razvijanju u sigurnom i poticajnom okruženju, a povećanje broja upisane djece svakako je znak povjerenja koje obitelji polažu u ovu ustanovu.