Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

PREDAVANJE

U Gradskoj knjižnici Zadar održano zanimljivo predavanje o art terapiji i neuroznanosti

Autor: Portal ZL

06.12.2023. 13:58
U Gradskoj knjižnici Zadar održano zanimljivo predavanje o art terapiji i neuroznanosti


U četvrtak, 30. studenog 2023., Gradsku knjižnicu Zadar ispunila je fascinantna atmosfera tijekom  predavanja “Art terapija i neuroznanost.” Ovo inspirativno događanje predstavilo je stručnjake  u području – mag. prim. educ. Magdalenu Rubešu, univ. spec. art.therap., te Ninu Perić, mag.  physioth et mag. clin. nutr. 


Sadržaj Predavanja: 


Magdalena Rubeša, s bogatim iskustvom u području art terapije, podijelila je prisutnima uvide  u termine, metode provedbe i tehnike ove terapeutske prakse. Kroz konkretne primjere,  prisutni su dobili uvid u izazove s kojima se susreće kao art terapeut te su saznali više o  njezinim istraživanjima. 
Nina Perić, stručnjakinja iz područja fizioterapije i kliničke nutricionistike, fokusirala se na  razvoj mozga kod djece i odraslih. Svoje stručno iskustvo prenijela je prisutnima,  naglašavajući važnost održavanja mozga u “dobroj formi.” Pojasnila je kako je kontinuirano  razvijanje mozga ključno tijekom cijelog života te da stagnacija u razvoju može rezultirati  gubitkom njegovih funkcija. 


Značaj Predavanja: 


Ovo predavanje pružilo je prisutnima priliku da se upuste u svijet art terapije, istraže tehniku i  njezine pozitivne učinke na razvoj interpersonalnih vještina, smanjenje stresa te poticanje  samopouzdanja. Također, sudionici su dobili vrijedne uvide o značaju održavanja i poticanja  razvoja mozga kroz cijeli životni vijek. 


Zaključak: 


Predavanje je ostavilo snažan dojam na prisutne, pruživši im informacije koje nadmašuju  samo teorijsko razumijevanje, već su ih približile konkretnim primjerima iz prakse. Gradsku  knjižnicu Zadar tako je postala mjesto gdje se spajaju umjetnost terapije i duboka spoznaja o  neuroznanosti, otvarajući vrata novim perspektivama unutar zajednice.