Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

ČETVRTAK

U četvrtak predavanje 'Palijativna skrb - most čovječnosti. Gdje smo danas'

Autor: Portal ZL

05.12.2023. 09:43
U četvrtak predavanje 'Palijativna skrb - most čovječnosti. Gdje smo danas'


Ogranak Matice hrvatske u Zadru, u suradnji s Družbom Braće Hrvatskoga Zmaja, Zmajskim stolom u Zadru, priređuje predavanje mr. sc. Vitomira Višića, dr. med.: „Palijativna skrb-most čovječnosti. Gdje smo danas?“


Predavanje će se održati u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, na adresi Don Ive Prodana 1, u četvrtak 7. prosinca, s početkom u 18:00. Mr. sc. Vitomir Višić, dr.med., specijalist psihijatar, zaposlen je u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan, na Odjelu za demencije i palijativnu skrb duševnih bolesnika. Predsjednik je Savjeta za zdravlje Zadarske županije. Član je projektnog tima za implementaciju palijativne skrbi u Zadarskoj županiji. U radnoj je skupini Ministarstva zdravstva za utvrđivanje potreba i osiguranja smještajnih kapaciteta u palijativnom zbrinjavanju bolesnika s uznapredovalim dementnim poremećajima. Naslovni je asistent pri Studiju psihologije i na Zdravstvenim studijima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zadru.


Član je Hrvatskog liječničkog zbora, upravnog odbora Hrvatskog društva za palijativnu medicinu, te upravnog odbora Društva za Alzheimerovu demenciju i psihijatriju starije životne dobi. Član je i sljedećih udruga: Družbe Braće Hrvatskoga Zmaja, Zmajskog stola u Zadru, Matice hrvatske te Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest.