Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Gastro ponuda

U Bavarskoj prezentacija i degustacija sira s Paga i vina iz Ravnih kotara

Autor: Portal ZL

27.02.2023. 13:45
U Bavarskoj prezentacija i degustacija sira s Paga i vina iz Ravnih kotara

Foto: TZ Zadarske županijeTuristička zajednica Zadarske županije je kao suizlagač u okviru štanda Hrvatske turističke zajednice predstavila ponudu Zadarske županije na međunarodnom sajmu turizma Freizeit Reisen Erholung 2023 (f.re.e), a koji se održao u Münchenu od 22. do 26. veljače 2023. godine i na kojem je Hrvatska nastupila kao zemlja partner.  


Sajam f.re.e najveći je bavarski sajam putovanja i slobodnog vremena, a održava se u Münchenu već više od 50 godina. Ovogodišnje se izdanje ponovo održalo u punom formatu i bez ikakvih ograničenja, pa se na sajmu predstavilo oko tisuću izlagača iz 70-ak zemalja, dok je sajam posjetilo oko 150 tisuća posjetitelja. 


Turistička zajednica Zadarske županije se na štandu Hrvatske turističke zajednice veličine 325 m2 predstavila uz ostalih 26 suizlagača na vlastitom dijelu štanda, a zajedno s partnerima – Turisthotelom d.d. i Ilirijom d.d. 
Posebnu dimenziju nastupa dala je činjenica kako je Hrvatska zemlja partner ovogodišnjeg izdanja te time plijenila veliku pozornost, kako samim otvorenjem sajma, tako i bogatim programom tijekom cijelog trajanja sajma, a kojeg je dio bila i TZ Zadarske županije. Tako se Zadarska županija uz podršku Turističkih zajednica s otoka Paga u sklopu programa predstavljala u udarnim danima, u petak i subotu  24. i 25. veljače 2023.  i to glazbeno-umjetničkim programom odnosno nastupima klape „Leut“, prezentacijom kulture i tradicije putem nazočnosti djevojaka u paškoj nošnji s jedinstvenom čipkom kao i eno-gastro događanjem –  koje su privukle brojnu oduševljenu publiku. 


– Naše je značajno tržište odlično reagiralo na snažan nastup Hrvatske, ali i Zadarske županije na sajmu koji je za nas tradicionalno jedan od važnijih, osobito što je poznato u kolikoj nas mjeri posjećuju gosti iz Njemačke i posebice Bavarske. Najave za sezonu pred nama su izvrsne i za očekivati je kako će veliki broj Bavaraca za svoj odmor odabrati upravo Zadarsku županiju. Uz ulazak Hrvatske u Schengen i Eurozonu, ovako snažan nastup s iznimno bogatim i sadržajnim programom sigurno će pridonijeti njihovoj odluci, rekla je ovim povodom povodom direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija. Također je istaknula kako je ogromno zadovoljstvo svim našim turističkim djelatnicima bilo „raspoređene po cijelom sajmu vidjeti brojne predivne vizuale Hrvatske i osobito Zadarske županije“.