Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U raskošnoj vili u Parizu

TZ Zadarske županije održao prezentaciju za francuske top influencere

Autor: Portal ZL

30.06.2023. 15:57
TZ Zadarske županije održao prezentaciju za francuske top influencere

Foto: TZ Zadarske županijeU četvrtak 29. lipnja, u sklopu posjeta povijesne vile na periferiji Pariza, u neuobičajenoj i originalnoj formi nazvanoj SECRET PEREGRINATION odnosno Tajno putovanje, održana je turistička prezentacija Hrvatske s naglaskom na Zadarsku županiju za 15-ak francuskih top influencera. Turistička zajednica Zadarske županije je zajedno s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Parizu i uz podršku lokalnih partnera, organizirala ovo cjelodnevno neuobičajeno događanje koje je bilo podijeljeno u nekoliko dijelova odnosno tematskih cjelina. Značajno je istaknuti kako sudionici/influenceri do samog dolaska na mjesto događanja nisu znali o kakvoj je vrsti eventa riječ niti koja se destinacija predstavlja, a kako bi im tzv. tajno putovanje bilo zanimljivije i atraktivnije.  U uvodnom su dijelu odnosno u programu dobrodošlice stoga trebali otkriti o kojoj se destinaciji radi, u čemu im je pomogla dalmatinska glazba, jela (paški rafijoli) i pića, a također i fotografije, te opisne natuknice kojima su kroz niz poznatih podataka o našoj zemlji doznali kako su im domaćini Hrvatska odnosno Zadarska županija.


Gastro ponuda


Uslijedile su radionice hrane s Paškim sirom, aromatičnim biljem, maslinovim uljem te suhim smokvama i bajamima, kao i uživanje u vrhunskim vinima Zadarske županije i to pjenušcu Primo vinarije Degarra, Pošipu vinarije Bora, Crljenku i Muškatu žutom Kraljevskih vinograda. Oduševljeni su influenceri sudjelovali i u degustacijama na slijepo u kojima su pogađali temeljnu namirnicu u posluženim im jelima pa su tako okusivši paške Koludraške štrike, Paški sir, Maraschino, pekmez od smokve, maslinovo ulje i marinirane inćune prepoznavali karakteristične namirnice i okuse koje ih čine posebnim.

Ručak u izvedbi chefa Josipa Vrsaljka, uz asistenciju mladoga Bruna Kalmete, sastojao se od tri slijeda koja su se pripremala na licu mjesta, a posluženi su odležani brancin s kremom od salikornije i graška, emulzije od balzamičnog octa maraske, gelom od krastavca i zelene jabuke i marmelade od limuna, zatim rižot od jadranskog škampa s peršinovim uljem i na kraju očaravajući desert od naranče, čokolade, bajama i šafrana. Slijedila je interaktivna radionica koju je održala Ana Matulić iz OPG-a Matulić na temu izrade kozmetike u kojoj su influenceri aktivno sudjelovali i za sebe izradili personalizirani balzam za usne. Ovo iznimno sadržajno bogato događanje završilo je zabavom na bazenu čija je centralna tema bila priča o Maraschinu, te koktel na njegovoj bazi odnosno Maraschino Kiss u kojem su sudionici  ove originalne prezentacije sa zadovoljstvom uživali. Kao uspomenu na Hrvatsku i Zadarsku županiju, influenceri su dobili i privremene tetovaže s hrvatskim motivima – tradicionalnom Paškom čipkom. 


Značajna ciljana skupina


– Slijedeći značajne trendove u promociji putem digitalnih medija, a osobito putem društvenih mreža, Turistička je zajednica Zadarske županije ovim događanjem predstavila eno-gastronomsko bogatstvo naše županije, te smo time nastavili ovogodišnji uspješni slijed događanja kojima nastojimo brendirati regiju kao eno-gastro destinaciju, što je jedna od prioritetnih aktivnosti TZ Zadarske županije. Ponosno smo ponudili francuskim influencerima, većinom specijaliziranim za gastronomiju, naše prekrasne delicije i odlične nagrađivane proizvode koji mogu stati uz bok svjetskim brendovima, a njihovu posebnost čini raznoliko i plodno podneblje Zadarske županije i vrijedne ruke naših ljudi koji ih stvaraju i nude. Posebno se zahvaljujem direktorici predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijeli Mihalić Đurica na ovoj sjajnoj prilici i nastavku uspješne suradnje na za nas značajnom tržištu, tim je povodom izjavila direktorica Mihaela Kadija.


 


– Influenceri postaju jedna od naših najznačajnijih ciljanih skupina u našim redovnim promotivnim aktivnostima radi čega nam je koncept ovakvih događanja, koja stavljaju naglasak upravo na interaktivne radionice, posebno zanimljiv. Sudionici ovog događanja, među kojima su neki od najznačajnijih francuskih travel, lifestyle i gastro influencera, zajedno broje gotovo milijun pratitelja, a u posljedičnim objavama očekuje se više od 3 milijuna interakcija što dokazuje visoku ciljanu vidljivost koja bi se najviše trebala odraziti na kategoriju last minute dolazaka“, izjavila je Daniela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj. 


Kao partneri u ovoj uspješnoj prezentaciji u Parizu sudjelovali su proizvođači i turističke zajednice iz Zadarske županije i to Maraska, OPG Matulić, MarFish, Paška sirana, TZ Pag i Solana Pag, Maraska, TZ Kali i RO Moćun