Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Ulazak u turistički sektor

Tankerska postala vlasnik 39,04 dionica Turisthotela

Autor:

20.01.2023. 14:51
Tankerska postala vlasnik 39,04 dionica Turisthotela

Foto: Arif SitnicaTankerska plovidba postupno preuzima Turisthotel, a s prekjučerašnjim danom postali su vlasnici 39,34 posto udjela dionica u ovoj zadarskoj tvrtki koja u svojem vlasništvu ima Zaton Holiday resort i boutique hostel Forum. U listopadu prošle godine, podsjetimo, Tankerska plovidba kupila je 24,53 posto dionica Turisthotela.


Marko Pavić, direktor Tankerske plovidbe jučer nije želio komentirati to da je njihova tvrtka kupila određen postotak dionica Turisthotela, te da su došli u zakonsku obvezu objave za preuzimanje preostalih dionica te tvrtke.


– Javna ponuda za preuzimanje dionica neke tvrtke je osjetljiva stvar i kao takva radnja može implicirati negativne posljedice, stoga bih se suzdržao od bilo kakvih daljnjih izjava, rekao je Pavić za Zadarski list.
Rječitiji nisu bili ni u Turisthotelu.


– Ne želimo komentirati događanja od srijede, kazao je Frane Skoblar mlađi, direktor marketinga Turisthotela.


Trgovanje dionicama Turisthotela na Zagrebačkoj burzi je zaustavljeno, a cijena dionica bila je 4500 kuna.


Frane Skoblar stariji, zaštitni znak Turisthotela i aktualni predsjednik Nadzornog odbora tvrtke ostaje i dalje njihov najveći pojedinačni dioničar. Prošle godine Tankerskoj je svoje dionice prodao dio članova poslovodstva Turisthotela, a sada su to učinili još neki dioničari, a ukupno su bili vlasnici 14,61 posto dionica.


Cijena po kojoj su one prodane, nije poznata.


Turisthotel bi tako uoči početka turističke sezone mogao promijeniti vlasničku strukturu na način da ga preuzme druga izuzetno uspješna zadarska tvrtka, Tankerska plovidba, najveći hrvatski brodar koji je godinama i među uspješnijim hrvatskim tvrtkama.