Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

U Svetom Donatu

Svečana podjela svjedodžbi maturantima Gimnazije Jurja Barakovića

Autor: Ana Šarić

01.07.2023. 13:25
Svečana podjela svjedodžbi maturantima Gimnazije Jurja Barakovića

Foto: Privatna arhivaGimnazija Jurja Barakovića upriličila je svojim maturantima svečanu dodjelu svjedodžbi završnih razreda. Prvi put se ova dodjela organizirala u prekrasnom ambijentu crkve svetog Donata na posebno zadovoljstvo učenika, ali i ravnateljice Jelene Marasović Štefančić.


Učenicima će ovo biti uspomena za cijeli život, a kako ističe Marasović Štefančić, htjeli su napraviti nešto posebno, da to ne bude tek jedna obična dodjela.


– Bila mi je velika želja ispratiti ovu generaciju sa stilom kakvim zaslužuju i stoga smo ove godine podjelu svjedodžbi po prvi put organizirali u crkvi sv. Donata što je za mene, kao povjesničarku umjetnosti, zbilja posebno, istaknula je ravnateljica dodavši kako je sama dodjela bila vrlo dirljiva i emotivna.
Istaknula je to i u svom govoru maturantima.


– Ovo je za mene posebno dirljiv trenutak, a vjerujem i za sve koji smo s vama živjeli i rasli ove četiri godine. Nakon truda i rada došao je dan svečanog rastanka. U ovoj školi pored znanja kompletirali ste i svoj odgoj, a dobro odgojen čovjek najveći je kapital. Vjerujem da ćete takvi biti ponos roditeljima i svima nama kud god vas život ponese te da ćete se s radošću vraćati u ovaj grad i našu školu. Vaša škola drugi je dom u koji ste uvijek dobrodošli, rekla je Marasović Štefančić zaželjevši učenicima sreću u životu.


Gimnaziju Jurja Barakovića završilo je 118 učenika, a s obzirom na to kako je ova škola uvijek davala odličan akademski kadar, bit će to još jedna generacija na ponos škole. Svečanu podjelu pratio je i prigodan program koji je započeo izvedbom klape Feral Gimnazije Vladimira Nazora (pod vodstvom profesorice Ive Mustać) koja je otpjevala himnu »Lijepa naša« te »Gaudeamus«, dok je svečanost završila izvedbom zavičajne himne Vice Vukova »Zvona moga grada«, također u izvedbi školske klape Feral.


Nakon svega usplijedilo je tradicionalno zajedničko fotografiranje na stepenicama ispred crkve sv. Marije.