Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Ludijada

[FOTOGALERIJA] Na zadarskim ulicama maturanti slave zadnji dan škole

Autor: Marija Orešković

26.05.2023. 13:10
[FOTOGALERIJA] Na zadarskim ulicama maturanti slave zadnji dan škole

Foto: Arif SitnicaTrenutak koji su maturanti jedva čekali i koji su tradicionalno proslavili – zadnji dan škole! Jučer u gradovima diljem Hrvatske od jutra trajalo slavlje na ulicama i po parkovima. Maturanti su slavili zadnji dan srednje škole. Krenule su povorke kroz grad, a završilo se kao što to obično i biva – osvježenjem na Orguljama.


Bilo je tu i brašna i jaja, ali i paljenja baklji. Iako su se maturanti dobro opremili zvučnicima za glazbu i pjesmom, ona se nije ni čula od zviždaljki i uzvika. Red suza, red smijeha, plesa i pjesme, tako otprilike svake godine izgleda ludijada, dan u kojemu se maturanti opraštaju od škole. A kako je bilo na zadarskim ulicama i ispred same škole te što su nam rekli maturanti, pogledajte u nastavku.


Bez zamjerki


– Zadnji nam je dan škole, došli smo ovdje da se zabavimo, pijemo, super je atmosfera. Baraković je zasigurno najbolja škola. Profesori su fenomenalni, uči se, ali ne previše, nemamo nikakvih zamjerki, kazale su Anđelina Skoše i Mare Mitrović.
– U Gimnaziji Jurja Barakovića sviđalo mi se što sam puno vremena provela na kavi, našalila se Hana Glavić i dodala da su profesori bili top, a jučerašnji je dan proslavila s ekipom uživajući. Dora Smolić, učenica istog razreda naglasila je da je njeno iskustvo u spomenutoj školi također bilo odlično.– Zato što su profesori najbolji kao i učenici, a današnji dan ću proslaviti, naravno, s prijateljima, rekla je Dora.


– Danas završavam Gimnaziju Jurja Barakovića, moram priznati da je ovo bilo jedno predivno iskustvo. Profesori su nas podupirali, učili i radili s nama. Izrazito mi je drago da sam bila član ove škole. Ovaj dan ću provesti s prijateljima u najboljem druženju i najboljoj atmosferi, kazala je Ana Roko.


Neobična generacija


– U školi nam je bilo savršeno, i profesori i učenici, svi se jako dobro slažemo i imamo odličan odnos. Sada ćemo se svi skupa okupiti, slikali smo se ispred škole i javili se svojim profesorima pa onda idemo dalje, okupati se u more, a nakon toga – di nas noć odvede, našalili su se Toni i Roko iz Pomorske škole Zadar.– Bila sam 4.a razred matematičke gimnazije. Mi smo generacija koja je provela svoje školske dane podosta neobično, bili smo generacija štrajka, generacija korone i mislim da smo na sve uvjete koje smo imali zaslužili dobro slavlje večeras. Profesori su bili izvrsni, izlazili su nam u susret, sve smo ispravili, nitko ne ide na produžnu. Sada ćemo se svi zajedno uputiti prema zadarskoj rivi, a slavlje ćemo nastaviti do kasnih večernjih sati u klubu, kazala je Veronika Jerak iz Gimnazije Jurja Barakovića.


Foto


Ludijada 2023.


avatar

Snimio: Arif Sitnica


26.05.2023. 12:20


Galerija

Foto: Arif Sitnica