Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Najave

Sutra korizmena duhovna obnova za studente i radničku mladež

Autor: Portal ZL

28.03.2023. 11:37
Sutra korizmena duhovna obnova za studente i radničku mladež

Foto: Luka JeličićUoči Velikog tjedna i završetka korizme, u Zadarskoj će se nadbiskupiji održati mise i to po sljedećem rasporedu:


Korizmenu duhovnu obnovu za studente i radničku mladež u srijedu, 29. ožujka, s početkom u 20,00 sati, u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodi fra Ivan Matić. Susret organizira studentski kapelan Sveučilišta u Zadru.


Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić pohodi u petak, 31. ožujka župu Rođenja BDM u Benkovcu. U 18,30 započinje pobožnost križnog puta u benkovačkoj župnoj crkvi, a u 19,00 sati nadbiskup Zgrablić predvodi misno slavlje. To će biti prigoda i za susret nadbiskupa s ovogodišnjim benkovačkim krizmanicima i njihovim roditeljima.
Korizmeni koncert pučkih glagoljaških napjeva održava se u petak, 31. ožujka u crkvi sv. Donata u Zadru s početkom u 20 sati. Nastupaju: Bratovština sv. Stjepana Gorica – Sovići (BiH), KUD Radovin, KUD Fortuna – Ražanac, KUD Sv. Šime – Rtina i pučki pjevači iz Posedarja. Na tom koncertu posjetitelji će moći ostaviti dobrovoljni prilog koji će se proslijediti za Korizmenu akciju Zadarske nadbiskupije koja je ove godine namijenjena za pomoć stradalima od potresa u Turskoj i Siriji.