Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Znak dobrote

Supružnici Vranković zadarskoj bolnici donirali inkubator sa shuttle postoljem namijenjen palčićima

Autor:

29.12.2022. 16:23
Supružnici Vranković zadarskoj bolnici donirali inkubator sa shuttle postoljem namijenjen palčićima

Foto: Marina ŠaponjaOdjel neonatologije zadarske Opće bolnice dobio je vrijednu donaciju, inkubator sa shuttle postoljem za najmlađe pacijente – palčiće. Voditeljica Odjela neonatologije Iva Šokota Mihaljević kazala kako je zahvaljujući donacijama ovaj Odjel jako dobro opremljen.


– Prateći tokove suvremene neonatologije nabavili smo dosta toga, ali ono što nam nedostaje je kadar. Imamo opreme, ali u budućnosti će biti sve manje liječnika koji će se moći brinuti za male palčiće. Do sada smo imali transportni inkubator koji nam je služio za male palčiće kada ih transportiramo izvan naše ustanove u druge bolnice. Ovakav inkubator će nam pomoći u transportu djece unutar naše bolnice za potrebe dijagnostike i pretraga, izjavila je Šokota Mihaljević.


Inkubator za djecu nedonoščad zadarskoj bolnici kupili su supružnici Vranković, rodom iz Zadra, ali su dugo godina živjeli u Americi. Ipak, u rodni grad vratili su se prije 15 godina. A priča koja stoji iza ove donacije slama srca.
– Naš sin Robert, rođen je s osam mjeseci, kao palčić, međutim bio je jak i bilo je sve u redu. Mi smo iz Zadra, ali smo živjeli u Americi, Robert se tamo rodio, ali je obožavao Hrvatsku, posebno Zadar, svake godine je dolazio ovdje i planirao se vratiti. Jako je volio djecu, volio je pomagati, a nažalost preminuo je prije tri godine u dobi od 48 godina. Ova donacija neka bude za potrebe dječice i kao znak Robertove dobrote. Vjerujem kako je on sad najsretniji anđeo, kazala je Anka Vranković, Robertova majka, koja je kazala kako žele pomoći onima kojima najviše treba. Hvalevrijedna donacija supružnika Vranković koji su u svojoj boli i tuzi za preminulim sinom jedincem ostali veliki i odlučili se pomagati najpotrebitijima.


A za kupnju inkubatora odlučili su se upravo zato što je njihov sin rođen kao palčić. U suradnji s Udrugom Palčići i predsjednicom Željkom Vučko, odlučili su se za donaciju zadarskoj bolnici upravo zato što je njihov sin jako volio ovaj grad.


– Obitelj Vranković obratili su se nama sa željom donacije ovog vrijednog uređaja. Zajedno smo realizirali ovu donaciju u dogovoru s Odjelom i njihovim potrebama. Vrijednost oba uređaja je 390 tisuća kuna s PDV-om, kazala je Vučko.


Supružnicima Vranković uručene su zahvalnice za ovu vrijednu donaciju, a postali su i počasni članovi udruge Palčić gore.