Foto: Bojan Bogdanić/TZG Zadar
Pravi dalmatinski tingul od pulastra s rimskim njokima i pačja prsa u svjetlom umaku s pirjanim crvenim kupusom, ukupno više od stotinu porcija serviranih u ekološkim (kartonskim) zdjelicama, jela su koja su obilježila drugi dan zadarskog Festivala mesa Meat Me 4.0 na zadarskoj Staroj pijaci. U srijedu su za kuhače i zdjele bili odgovorni prof. Renato Kraljev i njegovi učenici iz Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole.
Brzina kojom su pripremljene porcije prodane, u svega sat i pol, govori o tome da su ova baštinska jela, perad u umaku s zanimljivim prilozima, dobro pogođeni dio festivalskog menija.
Ispod festivalskog šatora i na obližnjim štandovima s maslinovim uljem, izvrsnim otočkim ovčjim sirevima, pršutom i pancetom, te Ninskom soli, zatim u Wine Gardenu koji nudi vina isključivo iz Zadarske županije, vladao je opušteni šušur primjeren babljem ljetu koje još nije ustuknulo pred jesenskim zahlađenjem.
Program je odlično vodio Ivica Štorić „ne dajući mira“ brojnim sugovornicima, glazbu je puštao dj Marko Milin, a ponuda hrane i pića je puno raznovrsnija od osnovnog dnevnog menija.
Da ponovimo: Gradelada je grill kantun s vratinom, odležanim ribeye odrescima, janjećim ossobuccom i piletnom u marinadi, Chef’s Corner nudi tingul od pivca, juneći šug, šljive u panceti i jelenov millefolie, dok je fast food kantun zapravo food truck svima poznatih majstora za maštovitu brzu hranu Picnic Mingle & Fun. Tu je i veliki šank cocktail bara s raznim vrstama pića, ponajviše maštovitim koktelima.
Program Meat Me 4.0 prekida se svakog dana održavanja u 14 sati i potom nastavlja od 18 do 23 sata.
Glavnu ponudu trećeg festivalskog dana, sutra u četvrtak, činit će jela od iznutrica. Zbog toga na festival stiže ekipa iz jednog od najpopularnijih zagrebačkih restorana Tač. Baš je prije nekoliko dana Tač dobio osobito priznanje: po izboru magazina Dobra hrana, restoran Vesne i Tihomira Miletića proglašen je najboljim tradicionalnim restoranom u Hrvatskoj.
Ovo poznato mjesto zagrebačkog i hrvatskog ugostiteljstva najlakše je opisati kao živi salon hrvatske nacionalne kuhinje, jer u svojoj ponudi pokriva svu raznolikost gastronomije naše zemlje, a u Zadru će pripremati mnogima omiljene tripice te brizle.
najnovije
najčitanije
Ostali sportovi
Svjetsko reli prvenstvo
Ogier pobjednik relija u Portugalu, Neuville vodeći u ukupnom poretku
Scena
Ništa novo
Sanja Doležal o Eurosongu: ‘Uvijek presudi lobiranje i politika…’
Nogomet
Proslava
Real Madrid proslavio naslov prvaka pred tisućama navijača, Modrić prvi put sudjelovao u posebnom ritualu
Rukomet
GJENSIDIGE KUP U OSLU
Hrvatski rukometaši izgubili od svjetskih prvaka Danaca
Zadar
obavijest vodovoda
Zadarska ulica dio ponedjeljka bez vode
Županija
BENKOVAČKI SAJAM
Prodavači na Benkovačkom sajmu ogorčeni: ‘Muku mučimo da nešto zaradimo…’
Zadar
ĐIR PO GRADU
[FOTO] Sunčana špica na ulice izmamila brojne Zadrane i turiste, evo koga smo sreli
Zadar
OPSEŽNI RADOVI
Od sutra pa sve do kraja lipnja zatvorena ulica Put Nina
Crna Kronika
SUDAR NA RASKRIŽJU
Teška prometna nesreća kod Poljica, ozlijeđene četiri osobe
Scena
EUROSONG