Foto: Bojan Bogdanić/TZG Zadar
Pravi dalmatinski tingul od pulastra s rimskim njokima i pačja prsa u svjetlom umaku s pirjanim crvenim kupusom, ukupno više od stotinu porcija serviranih u ekološkim (kartonskim) zdjelicama, jela su koja su obilježila drugi dan zadarskog Festivala mesa Meat Me 4.0 na zadarskoj Staroj pijaci. U srijedu su za kuhače i zdjele bili odgovorni prof. Renato Kraljev i njegovi učenici iz Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole.
Brzina kojom su pripremljene porcije prodane, u svega sat i pol, govori o tome da su ova baštinska jela, perad u umaku s zanimljivim prilozima, dobro pogođeni dio festivalskog menija.
Ispod festivalskog šatora i na obližnjim štandovima s maslinovim uljem, izvrsnim otočkim ovčjim sirevima, pršutom i pancetom, te Ninskom soli, zatim u Wine Gardenu koji nudi vina isključivo iz Zadarske županije, vladao je opušteni šušur primjeren babljem ljetu koje još nije ustuknulo pred jesenskim zahlađenjem.
Program je odlično vodio Ivica Štorić „ne dajući mira“ brojnim sugovornicima, glazbu je puštao dj Marko Milin, a ponuda hrane i pića je puno raznovrsnija od osnovnog dnevnog menija.
Da ponovimo: Gradelada je grill kantun s vratinom, odležanim ribeye odrescima, janjećim ossobuccom i piletnom u marinadi, Chef’s Corner nudi tingul od pivca, juneći šug, šljive u panceti i jelenov millefolie, dok je fast food kantun zapravo food truck svima poznatih majstora za maštovitu brzu hranu Picnic Mingle & Fun. Tu je i veliki šank cocktail bara s raznim vrstama pića, ponajviše maštovitim koktelima.
Program Meat Me 4.0 prekida se svakog dana održavanja u 14 sati i potom nastavlja od 18 do 23 sata.
Glavnu ponudu trećeg festivalskog dana, sutra u četvrtak, činit će jela od iznutrica. Zbog toga na festival stiže ekipa iz jednog od najpopularnijih zagrebačkih restorana Tač. Baš je prije nekoliko dana Tač dobio osobito priznanje: po izboru magazina Dobra hrana, restoran Vesne i Tihomira Miletića proglašen je najboljim tradicionalnim restoranom u Hrvatskoj.
Ovo poznato mjesto zagrebačkog i hrvatskog ugostiteljstva najlakše je opisati kao živi salon hrvatske nacionalne kuhinje, jer u svojoj ponudi pokriva svu raznolikost gastronomije naše zemlje, a u Zadru će pripremati mnogima omiljene tripice te brizle.
najnovije
najčitanije
Košarka
Kvalifikacije za EP
Božić i Smith predvodili Sesarovu družinu do važne pobjede kontra Bosne i Hercegovine
Košarka
Službena potvrda
Pep Guardiola produžio ugovor s Manchester Cityjem
Svijet
otkrio putin
Rusija ispalila hipersoničnu raketu na Ukrajinu kao upozorenje Zapadu
Plodovi zemlje i mora
korisni savjeti
Preporučuje se obaviti jesensku gnojidbu tla
Zadar
crpna postaja maestral
Odvodnja uputila javni poziv stanovnicima dviju zadarskih ulica
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!
Višnjik objavio važne upute za posjetitelje koncerta Doris Dragović!
Plodovi zemlje i mora
NAJULOV 2024.