
Foto: Bojan Bogdanić/TZG Zadar
Pravi dalmatinski tingul od pulastra s rimskim njokima i pačja prsa u svjetlom umaku s pirjanim crvenim kupusom, ukupno više od stotinu porcija serviranih u ekološkim (kartonskim) zdjelicama, jela su koja su obilježila drugi dan zadarskog Festivala mesa Meat Me 4.0 na zadarskoj Staroj pijaci. U srijedu su za kuhače i zdjele bili odgovorni prof. Renato Kraljev i njegovi učenici iz Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole.
Brzina kojom su pripremljene porcije prodane, u svega sat i pol, govori o tome da su ova baštinska jela, perad u umaku s zanimljivim prilozima, dobro pogođeni dio festivalskog menija.
Ispod festivalskog šatora i na obližnjim štandovima s maslinovim uljem, izvrsnim otočkim ovčjim sirevima, pršutom i pancetom, te Ninskom soli, zatim u Wine Gardenu koji nudi vina isključivo iz Zadarske županije, vladao je opušteni šušur primjeren babljem ljetu koje još nije ustuknulo pred jesenskim zahlađenjem.
Program je odlično vodio Ivica Štorić „ne dajući mira“ brojnim sugovornicima, glazbu je puštao dj Marko Milin, a ponuda hrane i pića je puno raznovrsnija od osnovnog dnevnog menija.
Da ponovimo: Gradelada je grill kantun s vratinom, odležanim ribeye odrescima, janjećim ossobuccom i piletnom u marinadi, Chef’s Corner nudi tingul od pivca, juneći šug, šljive u panceti i jelenov millefolie, dok je fast food kantun zapravo food truck svima poznatih majstora za maštovitu brzu hranu Picnic Mingle & Fun. Tu je i veliki šank cocktail bara s raznim vrstama pića, ponajviše maštovitim koktelima.
Program Meat Me 4.0 prekida se svakog dana održavanja u 14 sati i potom nastavlja od 18 do 23 sata.
Glavnu ponudu trećeg festivalskog dana, sutra u četvrtak, činit će jela od iznutrica. Zbog toga na festival stiže ekipa iz jednog od najpopularnijih zagrebačkih restorana Tač. Baš je prije nekoliko dana Tač dobio osobito priznanje: po izboru magazina Dobra hrana, restoran Vesne i Tihomira Miletića proglašen je najboljim tradicionalnim restoranom u Hrvatskoj.
Ovo poznato mjesto zagrebačkog i hrvatskog ugostiteljstva najlakše je opisati kao živi salon hrvatske nacionalne kuhinje, jer u svojoj ponudi pokriva svu raznolikost gastronomije naše zemlje, a u Zadru će pripremati mnogima omiljene tripice te brizle.
najnovije
najčitanije
Zadar
glazbom kroz stoljeća opere
Održan koncert »Upoznajte operu«
Nogomet
OZLJEDA ŠVEĐANINA
TEŽAK UDARAC ZA SPURSE Kulusevski propušta finale Europske lige
Zadar
JAVLJA DHMZ
Pogledajte kakvo nas vrijeme čeka u petak
Hrvatska
POSADI DRVO KOJE ŽIVOT ZNAČI
Sudionici 32. Festivala glumca posadili nekoliko stotina sadnica hrasta lužnjaka na mjestu uništene šume kod Otoka
Nogomet
ORANJE
TALENTIRANA GENERACIJA Ovo je najbolja momčad koja nije izborila plasman na Svjetsko prvenstvo
Zadar
POSJET
Premijer Plenković sutra dolazi u Zadar i Benkovac, ovo je povod
Županija
luka milić
Kandidat za načelnika Općine Kukljica: Spreman sam žrtvovati sve – da bi Kukljica dobila sve
Zadar
IZBORNA BORBA
RAZGOVOR Boksački trener Robert Modrić ušao u politički ring za Grad. Predstavio nam je svoj program
Scena
REALITY SHOW
Na ‘Farmi’ će se natjecati i Ivan Rogić iz okolice Zadra! ‘Vidjela je u meni potencijal jer sam dijete sa sela’
Zadar
posjet premijera