Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Komunalni nered

Stanar iz Dikla dio Ulice Romansa pretvorio u parkiralište za goste

Autor: Nikolina Lucić

01.09.2023. 12:12
Stanar iz Dikla dio Ulice Romansa pretvorio u parkiralište za goste

Foto: Luka JeličićČini se kako nema ljubavi među stanarima Ulice Romansa na Diklu jer, kako tvrde, jedan je od njih nelegalno dio prometnice pretvorio u privatni parking. Ovo je samo jedan od mnogobrojnih primjera komunalnog nereda koji se diljem grada intenzivira tijekom ljetnih mjeseci. Želja iznajmljivača da svojim gostima osiguraju parkiralište važnija je, izgleda, od komunalnog reda i poštivanja prometnih pravila, jer kome ona trebaju kad turisti dolaze.


Nakon što smo doznali da je u dikljanskoj Ulici Romansa na prometnici »niknulo« parkiralište zbog kojeg se stvaraju veliki zastoji i gužve, jer je prometovanje otežano, od gradskog smo Odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša doznali kako je upravni postupak Komunalnog redarstva s ciljem vraćanja u prvotno stanje zaustavljen drugostupanjskim rješenjem nadležnog tijela Zadarske županije.

– Povjerenstvo za evidenciju komunalne infrastrukture pokrenulo je evidenciju prometnice u stvarnim gabaritima u prostoru. Prekršajni postupak pokrenut će se nakon uknjižbe prometnice u zemljišnim knjigama, stoji u odgovoru stručnih službi Grada Zadra.


Iz ovog je odgovora evidentno kako se rješenje problema još uvijek ne nazire, te kako će žitelji Dikla još neko vrijeme morati živjeti s nelegalno izgrađenim parkiralištem usred prometnice.


Iz Zadarske su nam županije, pak, potvrdili kako je njihovo drugostupanjsko tijelo po žalbi poništilo prvostupanjsko rješenje i predmet vratilo prvostupanjskom tijelu na ponovno rješavanje.