Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

STARI GRAD

Spotom objedinjuju veliku ljubav prema predivnom Pagu

Autor: Matea Guzalić

17.08.2023. 14:00
Spotom objedinjuju veliku ljubav prema predivnom Pagu

Foto: Luka JeličićUlice Paga na istoimenom otoku postale su ove srijede idilična kulisa za snimanje glazbenog spota pjesme »Dušom sam te poznala«. Uz autora Gorana Karana i izvođačice Zoricu Maržić Bučić i Mirellu Meić iz splitske grupe Providenca, ova će pjesma zasigurno postati novo glazbeno blago regije, a njezina izvedba očekuje se ove subote na Šibenskoj šansoni.


Melodija dodiruje duše


I dok glazba i stihovi pripadaju genijalnom umu Karana, aranžman ove čarobne pjesme potpisuje Ivan Popeskić. Njihova suradnja rezultirala je melodijom koja dodiruje duše, a koju Zorica i Mirella izvode s posebnom strašću i elegancijom.

Osim samog zvuka, spot za pjesmu također obećava biti jedinstven i nezaboravan. Zorica Maržić Bučić, koja ima duboku povezanost s Pagom, odlučila je iskoristiti ovu priliku kako bi svoj rodni kraj predstavila svijetu na poseban način. U dijelu spota, izvođačice će nositi paške košulje ukrašene čipkom, što nije samo modni odabir, već i oda paškoj tradiciji koja je duboko ukorijenjena u Zoričinom srcu.


– Ovim spotom smo htjele objediniti veliku ljubav prema predivnom Pagu. Moja želja je bila reklamirati ga, a sve se to uklopilo u ovoj pjesmi koja veliča ljubav. Jedna od lokacija snimanja spota je upravo ulica u kojoj sam prohodala i provela svoje najljepše dane. Nosimo i tradicionalnu odjeću, tako da sve ovo zajedno čini neku cjelinu mog djetinjstva. Mirella i ja smo se pronašle u ovoj pjesmi, jer kad pjevaš – moraš pjevati iz duše, poručila je Zorica.


Snimanje spota privuklo je mnoge znatiželjne poglede lokalaca i posjetitelja. Kroz pažljivo birane kadrove, redatelj spota, David Bučić, uspio je uhvatiti ljepotu grada Paga i njegove uske uličice, stvarajući tako savršenu kulisu za Zoričinu i Mirellinu izvedbu.


Glazbena i vizualna poslastica


– Kada je trebalo odlučiti gdje ćemo snimiti novi spot, uopće nije bilo puno dvojbe. Uz to što je ovo Zoričino rodno mjesto, ovdje nam je i najbolja logistika jer su ljudi ovdje nevjerojatno susretljivi i puni pomoći. S Goranom Karanom imamo prijateljstvo koje se ne mjeri u godinama, već u desetljećima. To je jedna isprepletena priča zadnjih dvadeset godina, tako da kad smo razmišljale s kojom ćemo pjesmom ići na Šibenski festival, pitale smo njega da nam napiše nešto. Što se tiče spota, nadam se da će pomoći promociji grada koji je, nakon mog rodnog Splita, meni osobno najdraži, rekla je Mirella.


Dok čekamo premijeru spota za pjesmu »Dušom sam te poznala«, već sada možemo osjetiti da nas očekuje nešto posebno – glazbena i vizualna poslastica koja će nas podsjetiti na ljepotu i bogatu kulturu našeg predivnog Paga.