Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

JAMCI DOBRE ZABAVE

Rockatansky Band ovog je ljeta žario i palio uzduž i poprijeko Zadarske županije

Autor: Robert Hrkać

04.09.2023. 18:13
Rockatansky Band ovog je ljeta žario i palio uzduž i poprijeko Zadarske županije

Foto: Rockatansky BandZadarski glazbeni sastav Rockatansky Band sinonim je za dobru zabavu. Na sceni su skoro 30 godina, a prvi zapažen nastup bilježe 1995. godine na tadašnjem Zadarfestu. Proteklih nekoliko mjeseci imali su nastupe diljem Zadarske županije.


– Kao i svih proteklih godina imali smo puno nastupa u ljetnim mjesecima, a uglavnom smo nastupali po mjestima unutar Zadarske županije. U svakom slučaju bilo je dosta posla, što ne čudi s obzirom da slovimo kao nositelji dobre zabave i dobrog zvuka. Nadali smo se da ćemo biti pozvani na koncert u čast Tomislavu Ivčiću »30 godina nakon«, međutim nismo bili. Nadamo se da će nas se organizatori drugi put sjetiti, kaže nam osnivač benda i klavijaturist Marko Barančić.


Poletite galebovi bili


Priča Rockatansky Banda počinje sredinom devedesetih, nakon čega je uslijedila kratka pauza i ponovno okupljanje.
– Kada sam se vratio u Zadar početkom novog milenija ponovno smo se okupili, a srećom, bend uspješno djeluje dugi niz godina. S kolegom pjevačem Dariom Terzinom napravili smo uspješnu kombinaciju te smo snimili i nekoliko svojih pjesama, priča nam Barančić.


Jedna od njihovih najpoznatijih pjesama je zasigurno »Poletite galebovi bili«, koja je objavljena 2009. godina. Glazbu je radio Mario Duka, tekst Jasminka Svirčić, dok se za aranžman pobrinuo Vinko Didović.


– Naš dobar prijatelj Ćićo dao nam je tu pjesmu koju smo snimili u Splitu, a slobodno mogu reći da se radi o našoj najpopularnijom pjesmi. Publika je i dandanas voli, jer dobra stvar nema vremensku granicu, rekao je Barančić, koji se prisjetio i suradnje s legendarnim Vinkom Cocom.


S Cocom


– Pjesma koju smo izveli u duetu s Vinkom Cocom nije dosegla visine koje je trebala. Čak smo i obavili razgovore s Croatia Recordsom da se pjesma revitalizira, ali se iz tih razgovora nije ništa ostvarilo. Puno se radi i onda autorski rad padne u drugi plan. Uglavnom sviramo, pa onda nemamo previše vremena posvetiti se novim pjesmama. Za dobar autorski rad treba vrijeme, energije i nešto novaca, ističe Barančić.


Na pitanje s kim bi voljeli surađivati u budućnosti, Barančić kaže.


– S mladim Jurom Brkljačom bi svakako voljeli ostvariti suradnju. Jure je naš prijatelj, a neki su razgovori već napravljeni. Inače, imamo u planu neke nove projekte, rekao je glazbenik. Otkrio nam je i što ih i dalje motivira na njihovom glazbenom putu.


– Gura nas prvenstveno ljubav prema glazbi, svirci i instrumentima. Počeli smo svirati jer smo jednostavno to voljeli. To nam je životni poziv, a kad sviraš, imaš osjećaj da nikada ne stariš. Glazba te jednostavno nosi, zaključio je klavijaturist.