Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Katarina Colić

Ravnateljica INOVAcije: Norveška tvrtka u javnost je plasirala neprovjerene i netočne informacije

Autor: Toni Perinić

01.09.2023. 20:10
Ravnateljica INOVAcije: Norveška tvrtka u javnost je plasirala neprovjerene i netočne informacije

Foto: ARHIVA ZLNakon što je norveška tvrtka Vinco Innovation zatražila očitovanje od zadarske ustanove INOVAcija zbog povezanosti njihove zamjenice ravnateljice Vedrane Kevrić i Željke Markić, oglasila se ravnateljica Katarina Colić. Ona navodi kako je norveška tvrtka u javnost plasirala neprovjerene i netočne informacije.


– Gospođa Kevrić, inače zamjenica ravnateljice ustanove INOVAcija, jedna je od članova projektnog tima koja radi na provedbi projekta Poduzmi, dok je Vinco Innovation AS jedan od partnera na projektu zadužen za određene aktivnosti. Iznenađeni smo medijskim istupom partnera na projektu Vinco Innovation AS gdje se ustanova INOVAcija dovodi u kontekst povrede i ograničavanja ljudskih prava, za kakve zaključke INOVAcija niti bilo koji njezin djelatnik nije dao nikakvog povoda. Promicanje krajnjih desnih uvjerenja isključiva je i ničim izazvana konstrukcija društva Vinco Innovation AS koji umjesto dijaloga s projektnim partnerima u medijski prostor plasira neprovjerene i netočne informacije, istaknula je Colić, naglasivši kako se nada kako ovaj događaj neće utjecati na daljnji tijek projekta.


Oštra osude INOVAcije


– Ustanova INOVAcija oštro osuđuje sve oblike povrede prava, diskriminacije, nasilja ili bilo kakav oblik nepoželjnog ponašanja i uznemiravanja u okviru svoga rada i društva u cjelini te ističe jasan stav o neprihvatljivosti takvih pojava. Nadamo se da ovaj medijski istup projektnog partnera neće utjecati na uspješni završetak projekta Poduzmi i postizanje plemenitog cilja koji ima te da Vinco Innovation AS bez obzira na izloženo ipak dijeli takvu predanost.
U poduzetničke aktivnosti i privatne investicije svojih djelatnika koje obavljaju u svoje slobodno vrijeme INOVAcija, dok su aktivnosti i investicije u okviru zakonitosti i propisa, ne ulazi niti ih može ograničavati, istaknula je ravnateljica INOVAcije.


Katarina Colić, Foto: ARHIVA ZL


Projekt Poduzmi


Projekt Poduzmi financiran je u sklopu poziva Unaprjeđenje vještina i kompetencija učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika u osnovnoškolskom sustavu odgoja i obrazovanja programa Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva u sklopu financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EEA) i Kraljevine Norveške.


Projekt Poduzmi ima za cilj razraditi model podučavanja baziran na podizanju kreativnosti i poduzetničkog razmišljanja u kontekstu ruralne zajednice i u cilju održivog korištenja lokalnih resursa u poduzetničke svrhe. Projektom se potiče kreativnost, svijest o poduzetništvu te stvaraju radna mjesta u ruralnim sredinama povećavajući poduzetnički potencijal deprivirane, lokalne zajednice istovremeno pridonoseći smanjenju jaza i pomažući u osiguravanju ruralno-urbane ravnoteže.


Nositelj projekta je Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija dok su partneri na projektu Osnovna škola Nikole Tesle, Gračac, Sveučilište u Zadru te Vinco Innovation AS.


Vedrana Kevrić, Foto: INOVACIJA