Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

TROŠKOVNIK

Radeta o aferi 'New York': 'Za 30 minuta vožnje do hotela izabrali su najskuplji prijevoz...'

Autor: Nikolina Lucić

01.12.2023. 12:42
Radeta o aferi 'New York': 'Za 30 minuta vožnje do hotela izabrali su najskuplji prijevoz...'

Foto: Portal ZLUlazimo u zadnji tjedan natječaja za izbor novog direktora Turističke zajednice Grada Zadra, koja je bez kormilara ostala nakon lavine negativnih komentara javnosti oko prezentacije grada u New Yorku, kao i enormnog troškovnika tog puta. A sada, više od mjesec dana nakon što je javnost saznala detalje puta u Veliku jabuku, gradski vijećnik SDP – a Danijel Radeta javnost je još jednom podsjetio na detalje troškovnika koji je iznosio više od 68 tisuća eura. Radeta se primio dijela koji se odnosi na trošak prijevoza, istaknuvši kako je samo na aviokarte potrošeno više od 17 tisuća eura.


– Povedeš ekipu u New York na pet dana, na avio karte potrošiš 17.367,00 eura i nekako se moraš dovući do Hotela koji se nalazi na Manhattanu, udaljen samo 30 minuta vožnje. Približno koliko i Zemunik – Zadar. Naravno, biraš najskuplji i najluksuzniji prijevoz Benijevom limuzinom koji košta tisuću dolara u jednom smjeru, kazao je Radeta, a mi smo za komentar jutros pokušali dobiti bivšeg direktora Marija Paleku i upitati ga, sada kada su se emocije napokon slegle, kako gleda na sam put u New York, žali li zbog situacije koja se razvila i koji su mu planovi za budućnost. No, Paleka nije bio raspoložen odgovoriti na naša pitanja.


Što se tiče samog natječaja, doznali smo kako se kao jedno od potencijalnih kandidata, uz ono Vanje Čvrljka, direktora Turističke zajednice Ravnih kotara, spominje i ime bivše predsjednice Uprave Turisthotela d.d. Meri Matešić Sičić. No sudeći prema komentarima do kojih smo došli, ona se ne čini izglednim kandidatom za fotelju zbog svog spora sa Tankerskom plovidbom.