Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Županijska skupština

Psihijatrijska bolnica dobit će sredstva za gradnju novih kompleksa

Autor: A.Š.

30.03.2023. 11:47
Psihijatrijska bolnica dobit će sredstva za gradnju novih kompleksa

Foto: Luka JeličićU 10 sati započela je 12. sjednica Županijske skupštine koja se po prvi put otkako se održava, sukladno Poslovniku, održana uz izravni prijenos. Zbog prijenosa sjednice, službene kamere postavljene su na samom ulazu u Veliku vijećnicu te druga lijevo od govornice.
Dnevni red je dopunjen za 2 točke, župan je iznio prijedlog odluke o davanju suglasnosti Psihijatrijskoj bolnici Ugljan za izradu projektne dokumentacije za gradnju novog kompleksa faze A i B, čime bi Bolnica zadržala isti broj ležaja. Projekt je vrijedan 556 656 eura, od čega vlastita sredstva Bolnice su 224849 eura. Prijedlog je prihvaćen većinom glasova.


Vijećnik Akcije mladi, Ante Rubeša iznio je inicijativu da se dvorana kod Vodovoda koju su dosada protupravno iznajmljivali ljudi iz košarkaškog saveza Zadarske županije da na upravljanje Srednjoj školi Stanka Ožanića jer oni sada plaćaju najam s obzirom na to da nemaju svoju dvoranu. Župan se složio kako je to dobra inicijativa da škola dobije dvoranu.


Na pitanje vijećnika Davora Čerkuča o novim kolima Hitne pomoći, župan je rekao kako ona stalno pristižu.


– Stiže 10 novih vozila hitne pomoći, nije to dovoljno ali je već otvorena javna nabava za novih 10 vozila. Naša vozila godišnje u županiji prijeđu 250 000 km i treba se obnoviti vozni park za potrebe hitne medicinske pomoći, rekao je župan.


Prije same sjednice, vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač održao je konferenciju za medije ispred Doma županije.


– Treći put sam uhapšen, a na poslu je protiv mene pokrenuto šest postupaka, i svima je jasno da sam ja disident i žrtva HDZ-ovog represivnog aparata, kazao je Pupić Bakrač.