Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Novi vrijedni članovi

Pridružite se timu volontera na Wings for Life, a evo i kako

Autor: Portal ZL

28.02.2023. 10:44
Pridružite se timu volontera na Wings for Life, a evo i kako

Foto: Arhiva ZL/Marin GospićSvake prve svibanjske nedjelje zadarski Wings for Life World Run pokazuje nam što je sve moguće uz malo zajedništva i mnogo pozitivne energije. Toga dana tisuće zaljubljenika u kretanje trče za one koji ne mogu, na ruti koja ide od Liburnske obale preko Jadranske magistrale sve do Šibenika, ujedinjeni u želji učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.


A da bi iz Zadra bila odaslana prekrasna razglednica u cijeli svijet i sve prošlo besprijekorno, brinu junaci iz sjene. Radi se naravno o Wings for Life World Run volonterima, kojih je više od 700 sudjelovalo prošle godine i brinulo da natjecatelji dobiju sve što im je potrebno. Na jubilarnom desetom izdanju 7. svibnja očekuje ih se uz utrku još i više.


Volontere za Wings for Life World Run nije problem okupiti. Tko je volontirao, vrlo se rado sljedeće godine opet pridružuje,” naglašava Ana Petrić, voditeljica volontera na zadarskoj utrci.
Na utrci u Zadru postoje različita volonterska zaduženja, od podjele startnih brojeva i davanja informacija okupljenim natjecateljima na Forumu, do rada u garderobi, na okrjepnim stanicama, kao i na osiguranju rute od Zadra sve do Šibenskog mosta.


Zadarski volonteri različite su dobi, od onih koji su se pridružili već s 18 godina pa sve do entuzijasta koji su ponudili svoju pomoć u zrelim godinama. Dolaze iz Zadra i okolice, ali i iz Splita, Šibenika, Zagreba i mnogih drugih gradova. Veliko srce, želja za pomaganjem drugima, neponovljiva atmosfera na utrci i mogućnost provođenja vremena u ugodnom društvu neki su od najvažnijih razloga zašto se volonteri vraćaju iz godine u godinu u Zadar.


Prije svega tu je humanitarni cilj, napraviti nešto dobro za svoju zajednicu. Volontiranjem se također upoznaje mnogo različitih ljudi i steknu se nova prijateljstva. Iako zadaci nisu uvijek skroz lagani, volontiranje je prije svega zabava. Volonteri se u Zadru mogu jako dobro podružiti te upoznati nove ljude pa i steći neka znanja koja će im pomoći u životu, pogotovo ako ih zanima organizacija događanja,” zaključuje voditeljica Petrić, koja će 7. svibnja ponovo biti dio uspješnog volonterskog tima zadarske utrke te dodaje kako prvi volonteri započinju s poslom u subotu u zoni starta na Forumu, kad se otvara preuzimanje brojeva, a s radom započinje i infopult. Ostali koji su postavljeni na okrjepama i na cesti nastupaju u nedjelju. Naravno, svi saznaju koja su im zaduženja na utrci nekoliko dana ranije.


U svakom slučaju, svi se slažu da su volonteri srce i duša Wings for Life World Run utrke i bez njih utrka ne bi bila tako čarobna, zbog čega je važno prepoznati njihovu ulogu i iskreno im zapljeskati.


A ako im se i ti želiš pridružiti 7. svibnja u Zadru, možeš svoje mjesto uz stazu odmah rezervirati. Prijave za volontere Wings for Life World Run su otvorene, a veseli tim zadarske utrke jedva čeka dobiti nove vrijedne članove!