Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Spoj kraljevskih gradova

39. izdanje Polumaratona Nin-Zadar istrčalo 108 natjecatelja

Autor: Matea Raguž

19.11.2022. 15:10
39. izdanje Polumaratona Nin-Zadar istrčalo 108 natjecatelja

Foto: Filip GotovinaDanas je održan 39. po redu Polumaraton Nin – Zadar u organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije. Događaj se odvio u sklopu obilježavanja Dana grada te je okupio brojnu publiku. Unatoč nepogodnim vremenskim uvjetima utrku, koja je počela u 11 sati, trčalo je čak 108 trkača i trkačica. Natjecatelje su tako u odličnoj atmosferi vjerno bodrili brojni članovi obitelji i prijatelji.


Prvo je mjesto među muškim natjecateljima osvojio Ivan Bulić iz Atletskog kluba Maksimir s vremenom 01:14,04.


– U Zadru je uvijek odlično. Bilo sunce ili kiša, atmosfera je prelijepa, kao i sama staza. Ovim putem zahvaljujem i volonterima koji su bilo jako susretljivi, rekao je Ivan.
Ubrzo nakon njega, na cilj je stigao Matija Crnković s 01:14,57, dok je treće mjesto osvojio Krešimir Mrčela. On je istračao polumaraton u vremenu 01:17,55.


Lucija Topić najbolja među ženama


Lucija Topić iz Zaprešića osvojila je prvo mjesto među ženskim natjecateljicama 01:31,01.


– Bilo je prekrasno, zadovoljna sam. Prvi sam put trčala ovu utrku, kazala je Lucija.


Drugo je mjesto osvojila Dora Mlinarić iz Knina koja je utrku istrčala u vremenu 01:36,25. Treća je na cilj stigla Marijana Katić iz zadarskog Atletskog kluba Fortius s vremenom 01:38,30.


Prvi zadarski natjecatelj bio je Filip Tomas koji je utrku istrčao u 01:24,21, a svoj je nastup posvetio sjećanju na Vukovar i Škabrnju.


Prisjećanje na žrtvu Škabrnje i Vukovara


– Riječ je o utrci koja je posebna i iz razloga jer se održava u vrijeme prisjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Zbog toga mi je posebno drago što sam je danas istrčao. Svakako se nadam da se vidimo ovdje i dogodine, rekao je Zadranin.


Samom utrkom zadovoljan i je i predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Mijolović.


– Unatoč vremenu odaziv je velik i to nam je izuzetno drago. Ovaj trka iz godine u godinu postiže sve veći odaziv i nadamo se da će se taj trend nastaviti. Sama je relacija od posebnog značaja jer povezuje naše kraljevske gradove Nin i Zadar, kazao je Mijolović.


Polumaraton Nin – Zadar još jednom je opravdao očekivanja, a sudeći prema odazivu, čeka ga uspješna budućnost.


Foto


Polumaraton Nin-Zadar


avatar

Snimio:


19.11.2022. 15:32


Galerija