ponedjeljak, 25. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

na izlaznim vratima

Preuzimanje Turisthotela konačan potop Skoblara

Autor: Toni Perinić

13.03.2023. 10:13
Preuzimanje Turisthotela konačan potop Skoblara


Nakon što je Hanfa prije nekoliko dana donijela rješenje kojim se Tankerskoj plovidbi odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje Turisthotela, kontaktirali smo zaposlenike Turisthotela, ali i neke od bivših dioničara, koji, opravdano, zbog cijele situacije ne žele govoriti imenom i prezimenom. Oni odobrenje Hanfe vide kao konačan potop Frane Skoblara.


Naime, rješenje je u Turisthotelu među radnicima izazvalo iznenađenje jer su nadređeni direktori, ali i sam Frane Skoblar govorili da od preuzimanja neće biti ništa, da će Hanfa to zaustaviti. Međutim, tko god se imalo razumije u trgovanje, shvatio je da su to samo puka naglabanja i da od toga neće biti ništa, ističu u Turisthotelu.


Prijava za mobbing


Kako se posljednjih dana pisalo u medijima, prodaja Turisthotela krenula je 28. listopada prošle godine, odnosno istog dana kad je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo prijavu za mobbing protiv Ante Barića mlađeg, sina dioničara Ante Barića (8,95 posto). Insinuiralo se da je upravo taj događaj pokrenuo prodaju, što naši sugovornici smatraju smiješnim i pomalo nevjerojatnim.
Činjenica je, naime, da nije samo Barić prodao svoj udio – to je učinilo devet od deset većinskih dioničara osim Frane Skoblara, koji je pak sve natjerao svojim autoritativnim ponašanjem na tu odluku. Međutim, i prijava protiv Barića mlađeg smatra se isceniranom, jer i u ovom slučaju postoji druga strana medalje.


Zagorčati proces


– »Oštećenik« je Žan Skoblar, Franin bliski rođak, nekadašnji donačelnik Privlake i vlasnik Lanix obrta za računalne usluge. On je bio direktor, a u isto vrijeme je za Turisthotel radio brojne poslove putem svog obrta. Barić je smatrao da su njegove usluge preplaćene i da se isti posao može odraditi za puno manje novca. Tu je nastao sukob s Franom koji je rezultirao otkazom, dok je kaznena prijava osveta za proturječje, što nikako nije dopušteno u Turisthotelu, tvrde u Turisthotelu. Na trenutačnoj ljestvici od deset dioničara Turisthotela deveto mjesto s 1,14 posto dionica vrijednih oko 2,5 milijuna eura zauzima upravo Žan Skoblar. Kako u razgovoru dalje navodi, trenutačna uprava je svjesna da se nalaze na izlaznim vratima, ali žele barem malo produžiti boravak i tako usporiti preuzimanje od strane Tankerske plovidbe.


– Predsjednica uprave i Frane Skoblar svakodnevno održavaju brojne sastanke s moćnim osobama iz javnog života, nadajući se da će im oni pomoći da Turisthotel ne padne u ruke Tankerskoj. Svjesni su i oni da od toga nema ništa, ali žele barem malo zagorčati cijeli proces, ističu u Turisthotelu.