Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

38 C°

Ponovno u Zadru

Premijerom filmskog hita AIR predstavljen program novog izdanja Sunset Sports Media Festivala

Autor: Portal ZL

05.04.2023. 16:31
Premijerom filmskog hita AIR predstavljen program novog izdanja Sunset Sports Media Festivala

Foto: Promo/Mario PavlovićZagrebački Kaptol Boutique Cinema ovog je utorka okupio brojna poznata lica iz svijeta sporta i javnog života te predstavnike poslovne zajednice koji su nazočili hrvatskoj premijeri dugo iščekivanog filmskog hita „AIR“, u kojemu glumačke zvijezde poput Matta Damona i Bena Afflecka donose inspirativnu sportsku i biznis priču koja je obilježila jednu čitavu eru. Uz premijeru holivudskog hita, okupljenim uzvanicima predstavljen je i program ovogodišnjeg izdanja Sunset Sports Media Festivala koji će u Zadru od 1. do 3. lipnja ove godine okupiti brojna internacionalno priznata imena iz svijeta medija i sporta.


– Povezivanje premijere filmskog hita „AIR“ s predstavljanjem programa Sunset Sports Media Festivala bilo je sasvim logično i prirodno. Upravo ovaj film pokazuje nam primjerom koliko je jaka veza između sporta, marketinga, medija i biznisa. A upravo su to teme koje povezujemo našim festivalom i o kojima ćemo tijekom tri dana programa raspravljati s nekim od najjačih svjetskih imena iz branše. Za drugu godinu festivala pripremili smo brojne novitete i želimo još jednom podići ljestvicu te se dodatno etablirati na internacionalnoj razini dovodeći vodeće svjetske stručnjake, pritom gradeći platformu za razmjenu ideja i staranje novih poslovnih prilika, izjavio je Damjan Rudež, direktor Sunset Sports Media Festivala te bivša NBA i hrvatska košarkaška zvijezda. 


Drugo izdanje festivala tako će u Zadar iznova dovesti brojna zvučna imena među kojima će biti i popularni američki sportski novinari, voditelji najpopularnijeg košarkaškog podcasta „All the Smoke“ i  NBA prvaci Matt Barnes i Stephen Jackson. Uz ovaj zanimljivi dvojac koji je u svojim podcastima ugostio neke od najvećih sportaša i svjetskih estradnih zvijezdi, predstavljena su imena i drugih relevantnih gostiju koje će svi posjetitelji zadarskog festivala imati priliku čuti u sklopu trodnevnog programa. Među njima posebno se ističu direktor marketinga FIBA-e Frank Leenders, jedan od najpoznatijih košarkaških menadžera na svijetu Miško Ražnatović, predsjednik Showtime Sportsa Stephen Espinoza, kao i jedan od najpoznatijih TV producenata u SAD-u Pete Radovich i Kate Abdo, zvijezda sportskog programa CBS-a. Uz poznata imena iz svijeta medija te biznisa, Sunset Sports Media Festival okupit će i broje aktualne te bivše sportske zvijezde poput Micaha Richardsa, Petera Schmeichela i Zorana Primorca. 
Premijeri filma „AIR“ koju su osigurali distributer filma Blitz te CineStar i Sunset Sports Media Festival nazočili su među ostalima i Gordan Giriček, Zoran Primorac, Dubravko Šimenc, Branka Krstulović, Andrea Andrassy, Antonija Blaće, Lana Jurčević, Mario Valentić, Marko Šapit i Bizzo, a uzvanici su uz navedeno u prostoru Kaptol Boutique Cinema  imali priliku vidjeti i jedinstveni eksponat te ekskluzivni par Air Jordan tenisica vrijednih više tisuća eura.


Ovom premijerom najavljen je i početak redovne distribucije filma, koja započinje u CineStar kinima od 6. travnja, a ujedno je i predstavljena suradnja CineStara i Sunset Sports Media Festivala koja će se nastaviti i za vrijeme trajanja festivala u Zadru gdje će posjetitelji imati priliku uživati i u jedinstvenim filmskim projekcijama.