ponedjeljak, 4. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

potpore turističke zajednice

Za Sunset Sports Media Festival 100 tisuća eura, a za karneval ni cent

Autor: Toni Perinić

17.02.2023. 22:06
Za Sunset Sports Media Festival 100 tisuća eura, a za karneval ni cent

Foto: Arhiva ZLTurističko vijeće Turističke zajednice grada Zadra donijelo je odluku o dodjeli potpora raznim turističkim manifestacijama koje će se odvijati ove godine, a najveće potpore dobili su Sunset Sports Media Festival u iznosu od čak 100.000 eura i Euroleague Adidas Next Generation Tournament u iznosu od 28.000 eura. Zadar Sunset Festival 2023. dobio je 27.000 eura, Zadarhalf Triathlon by Falkensteiner dobio je potporu vrijednu 11.000 eura, a CRO race i ATP Zadar Open 2023. dobili su po 7.000 eura potpore.


Zanimljivo je kako TZ grada Zadra nije uspio u svojem proračunu pronaći inače skromni iznos koji se dodjeljuje za organizaciju Zadarskog karnevala, a koji su ove godine otkazali navodeći kako za takvo što nemaju novca jer ga ne mogu dobiti iz Grada Zadra kojem je blokiran proračun.


Sukladno pozivu na natječaj sredstva su dodijeljena i brojnim drugim sportskim, kulturnim, zabavnim, eno-gastronomskim i ostalim manifestacijama kao što su Zadar Street Food Festival – Spring Edition 2023., Izložba oldtimer vozila, Zadar Jazz & Blues, Memorijalno humanitarni turnir Antonio Jurjević, 5. Mediteranski lutkarski festival – Mediteraneo, Svečano otvorenje 63. Glazbenih večeri u sv. Donatu i mnoštvo ostalih za koje Turistička zajednica smatra da pridonose kvaliteti ponude i povećanju turističkog prometa te su važan temelj za promociju našeg grada ne samo u Lijepoj našoj, već i u inozemstvu.
– Podržali smo programe koji podižu kvalitetu turističkog proizvoda u destinaciji i sadržajno i promocijski imaju predispozicije plasmana na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom tržištu, kazao je direktor TZ-a grada Zadra Mario Paleka i dodao da se događanja organiziraju već u predsezoni i nastavljaju se tijekom cijele godine, čime utječu na stvaranje prepoznatljivog imidža našeg grada kao turističke destinacije vrijedne posjeta.