Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

hrvatska gospodarska komora

Predstavnici OECD-a sudjelovali na TSI projektu u Zadru

Autor: K.E.

14.06.2024. 21:31
Predstavnici OECD-a sudjelovali na TSI projektu u Zadru

Foto: HGKŽupanijska komora Zadar sudjelovala je 13. lipnja na tematskom sastanku s predstavnicima OECD-a, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.


U okviru TSI (Technical Support Instrument) projekta “Improving the quality of multi-level governance and strengthening the resilience of island economics of Croatia, Greece and Sweden”,  na sastanku je predstavnicima OECD-a predstavljeno više aspekata života na otocima Zadarske županije, koja su odabrana kao hrvatsko pilot područje uz Dubrovačko-neretvansku županiju.


Predstavnici Županijske komore Zadar imali su prezentaciju o gospodarstvu na otocima Zadarske županije, sa statističkim podacima, gospodarskoj perspektivi i potencijalnim prijetnjama ekonomiji ovog specifičnog prostora u budućnosti.
Sam projekt pokrenut je na razini Europske unije s ciljem osiguranja što kvalitetnijih mjera za rješavanje ključnih izazova za razvoj otočnih gospodarstava i višerazinskog upravljanja, istraživanja i analiza podataka, a provode se na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini tri odabrane države.