Utorak, 26. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Dan sjećanja

Predsjednik Milanović 18.11. dolazi u Škabrnju

Autor: Toni Perinić

10.11.2022. 11:40
Predsjednik Milanović 18.11. dolazi u Škabrnju

Foto: Vedran KaruzaPredsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potvrdio je svoj dolazak u Škabrnju na Dan sjećanja 18. studenog i sudjelovat će u predviđenom protokolu, izvijestio nas je načelnik Škabrnje Ivan Škara.


Ovo će biti prvi put da neki hrvatski predsjednik sudjeluje u jutarnjem protokolu, što je posebno značajno za stanovnike tog ravnokotarskog mjesta, izmučenog u Domovinskom ratu.


Program obilježavanja kreće već ovu subotu, 12. studenog memorijalnom utrkom “Dani sjećanja od Škabrnje – Vukovara 2022” na trgu dr. Franje Tuđmana pod organizacijom Hrvatskog atletskog kluba “sv. Ante” Poličnik i Atletskog saveza Zadarske županije. Obilježavanje se nastavlja u srijedu, 16.studenog predstavljanjem knjige Denisa Gurlice pod nazivom “Persona non grata” u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Škabrnja. Dan kasnije, u četvrtak 17.studenog u Ulici 18.11. organizira se tradicionalno paljenje svijeća i odavanje počasti svim žrtvama.
Na Dan sjećanja, 18. studenog program obilježavanja kreće komemorativnim programom na ulazu u Škabrnju (Ambar) od 09,45 sati, a u 10,15 sati kreće kolona sjećanja do Spomen – obilježja masovne grobnice. Zajednički vijenac u ime svih Izaslanstava položit će izaslanstvo Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata. U 11 sati slijedi sveta misa u župnoj crkvi, nakon koje kreće hodnja prema spomen obilježju na groblju svetog Luke te polaganje vijenaca i paljenje svijeća.