Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

18. studenog

Pitali smo SDSS stižu li njihovi predstavnici u Škabrnju, evo što kažu

Autor: T.P.

16.11.2023. 11:14
Pitali smo SDSS stižu li njihovi predstavnici u Škabrnju, evo što kažu

Foto: Luka JeličićPred nama je 18. studenog, dan kad se cijela Hrvatska sjeća žrtve Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu. Tog krvavog dana, 1991. godine, ravnokotarska Škabrnja je izgubila 15 branitelja i 43 civila, a do danas za zločine nitko nije odgovarao. Danas, trideset i dvije godine od strašnog masakra nad škabrnjskim civilima, očevima, majkama, djecom, vrijednim i poštenim ljudima, rane su još uvijek svježe, a iako godine prolaze munjevito, bol ne opada.


Dan prije službenog obilježavanja, uz premijera Plenkovića, u Škabrnji je prošle godine bila i potpredsjednica Vlade, SDSS-ova Anja Šimpraga. Mještani su tom prilikom okrenuli leđa cijeloj delegaciji, a kako je tad kazao predsjednik Općinskog vijeća Ante Dražina, ta stranka će uvijek biti nepoželjna u njihovom mjestu.


– Riječ o zločinačkoj stranci koju nikada nećemo prihvatiti. Molili smo Vladu RH da nitko ne dolazi iz SDSS-a, ali nas nisu poslušali, naglasio je.
Upitali smo SDSS hoće li njihovi predstavnici ove godine doći u Škabrnju i pokloniti se žrtvi, na što nam je glasnogovornik kratko odgovorio kako još nemaju odgovor na to pitanje. Isto pitanje uputili smo i načelniku Škabrnje Ivanu Škari, s dodatkom zna li tko iz državnog vrha dolazi na obilježavanje, međutim, kako nam je kazao, još ne raspolaže s tim informacijama.