Srijeda, 6. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

2. Radijska regata Novog radija

Ovaj vikend u Zadru nas očekuje prava fešta od jedara

Autor: Zadarski list

18.10.2022. 11:14
Ovaj vikend u Zadru nas očekuje prava fešta od jedara


U Jedriličarskom klubu Uskok jutros su na konferenciji za medije najavljene dvije regate koje će se održati u zadarskom kanalu. 


U petak 21. listopada, u organizaciji Novog radija, održat će se 2. Radijska regata. Start prvog plova je u 11 sati. Navečer je za sve organizirana zabava u JK Uskok uz glazbu uživo. 


„Cilj je kao i prošle godine – uveličati tu feštu od jedara i  produljiti je na još jedan dan. Ove godine imamo ukupno šest ekipa. Osim Novog radija jedrit će i Radiotelevizija Zenice, što našoj regati daje međunarodni karakter, zatim vodeća informativna agencija Media Servis, Rovinj FM, Radio grupa te Maraska. Startamo u 11 sati, a navečer nas u od 20 sati u JK Uskok očekuje zabava uz grupu Kanela. Pozvani ste svi na druženje“, rekao je programski direktor Novog radija Franjo Judnič.   
Radijska regata svojevrsna je uvertira u tradicionalnu regatu Zadarsku koku koja će proslaviti svoju punoljetnost. 


„Evo došli smo do 18. Koke, možemo reći da smo punoljetni. Prijave će se održati u petak od 17 sati u prostorijama JK Uskok. Pozivam sve koji imaju brod na jedra da dođu, da isplove…pokušajmo oboriti taj rekord iz 2019. godine kada je bilo 113 brodova“, rekao je Jakov Šokota iz organizacije te pozvao sve na večernju zabavu JK Uskok uz DJ Domagoja i Ljetno Kino. 


Što se tiče vremenskih uvjeta za jedrenje – još se ništa ne zna, rekao je Robert Sandalić, ali ono što je sigurno – očekuje nas jedno veliko druženje pod jedrima, slavljenje mora i tradicije.


Zadarska koka moći će se pratiti s obale, od Puntamike, preko zadarske rive do Punte Bajlo, naglasio je poznati hrvatski jedriličar Petar Cupać.


„Podsjećam na samu ideju Zadarske koke. Kao što postoji poznata Barcolana u Trstu ili splitska Mrdulja tako i mi želimo imati jednu masovnu regatu u Zadru. I ona to zaista jest. Zato i ja pozivam sve  koji imaju bilo kakav brod na jedra da se prijave.“ 


Obje ove regate za cilj imaju popularizaciju jedrenja i približavanje ovog predivnog sporta svima onima koji još nisu upoznali taj jedinstveni doživljaj koji, sljubljeni u jedno, mogu ponuditi vjetar, more i brod.