Četvrtak, 30. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Posebna atrakcija

Održano deveto prvenstvo "Filipjanskih Balinjera"

Autor: Matea Guzalić

28.08.2023. 13:43
Održano deveto prvenstvo

Foto: Arif SitnicaDeveto uzastopno natjecanje “Filipjanskih Balinjera” održano je sa sjajnom pompom i animacijom u nedjelju navečer u predivnom okruženju Svetog Filipa i Jakova. Ovaj tradicionalni događaj okupio je balinjere svih uzrasta kako bi se natjecali u svojim vještinama. Natjecanje se odvijalo u tri uzbuđujuće kategorije – prva je bila rezervirana za mališane, druga za mulce i mulice, dok je treća kategorija bila posvećena parićima. S bogatom konkurencijom, kategorija parići se posebno istaknula s oko četrdeset sudionika, svaki željan osvajanja titule. U svakoj od preostalih kategorija, gdje je sudjelovalo između dvadeset i trideset natjecatelja, napetost i uzbuđenje bili su na vrhuncu.


U kategoriji mališana, pobjedu je odnio Danijel Batur Feli, drugo mjesto je pripalo Sofiji Šoch, a treće Lori Morović. U kategoriji mulaca i mulica, prvo mjesto je osvojio Filip Brzić, drugo mjesto Jakov Vodopija, a treće Leon Barbaroša. U kategoriji parića najbolje su bile Katja Barbaroša i Marijeta Petrina, dok su drugo mjesto osvojili Jakov Vodopija i Roko Brzić, a treće mjesto Ivona Brzić i Kata Eškinja.


Impresivan niz atrakcija


Organiziran od strane skupine Balini, Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov i Općine Sv. Filip i Jakov, ovaj događaj je donio impresivan niz atrakcija koje su očarale kako sudionike tako i posjetitelje. Tako su se svi prisutni mogli uključiti u tombolu, želju za pićem i zabavom utažiti na šanku, a svojim glazbenim hitovima atmosferu je dodatno podigao bend Planet Groove.
– Ovo je već deveta godina otkad smo organizirali prve filipjanske balinjere. Naše balinjere su već postale tradicionalan događaj pri kraju ljeta, a imamo i zimsko izdanje. Što se tiče pravila, ne smije biti fizičkog kontakta između vozača, na početku je dozvoljeno odgurivanje od poda, a kasnije je samo slobodni pad sve do cilja, objasnio je Lovre Mikas, jedan od organizatora balinjera.


Tijekom cijelog natjecanja, šarenilo i veselje obuzelo je cijelo mjesto, jer su se brojni mještani okupili kako bi podržali svoje lokalne balinjere. Okupljeni su uživali u natjecanju, ali i u druženju, smijehu i dobrim trenucima koji su obilježili ovu sportsku manifestaciju.


Foto


Sv. Filip i Jakov: Održano Prvenstvo Balinjera


avatar

Snimio: Arif Sitnica


28.08.2023. 09:36
Galerija

Foto: Arif Sitnica


– Balinjere su jedna divna manifestacija, ovo je lijepo i za naše mjesto, i za djecu i za roditelje. Prva liga je, zaista podržavam ovo i posjećujem ovo natjecanje svake godine, kazala je Tereza Maus, mještanka Sv. Filipa i Jakova.


Ljetno izdanje Filipjanskog prvenstva balinjera još je jednom potvrdilo svoj status kao nezaobilazan događaj ljeta. Uz uspješno natjecanje, sjajne nagrade te živopisnu atmosferu, Sv. Filip i Jakov su se još jednom dokazali kao domaćini izvanrednih događanja. Događaj je okupio zaljubljenike u balinjere i sve one koji su tražili dozu uzbuđenja, te pružio jedinstvenu priliku za slavlje, a mi već sad iščekujemo iduće izdanje.