Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

NOVI PROJEKTI

Novi hoteli u središtu Zadra: Neki bi mogli biti visoki čak 56 metara, pogledajte lokacije

Autor: R.H.

28.11.2023. 15:18
Novi hoteli u središtu Zadra: Neki bi mogli biti visoki čak 56 metara, pogledajte lokacije

Foto: IlustracijaPročelnik Odjela za graditeljstvo i prostorno planiranje Darko Kasap na jutrašnjem kolegiju gradonačelnika Dukića govorio je o novim projektima.


– U Diklu ćemo graditi dječji vrtić i osnovnu školu, na Voštarnici i na Bilom brigu gradit ćemo po tri javne garaže, na Sinjoretovu vrtić, između predjela Crvene kuće i Crno na prijedlog Županije i udruga gradit ćemo spomen-područje Domovinskog rata, na sadašnjem parkiralištu odnosno bivšoj Maloj pijaci na Relji gradit ćemo kongresno – koncertnu dvoranu, na Plovaniji dječji vrtić i park, na Stanovima i uz teniski centar na Draženici još jedan park, a uzduž potoka Ričina rekreacijsku zonu, ističe pročelnik koji je opširno govorio i o lokacijama za gradnju čak osam novih hotela i rekonstrukciji sedam postojećih hotela.


U užem gradskom području dva nova hotela gradila bi se na Relji, a po jedan na Kolovarama, u Jazinama II, Višnjiku, Ričinama i Žmirićima. Dva od tih hotela, po jedan na Relji i Jazinama II mogla bi biti visoka čak 56 metara i imati 240 soba.