Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Novoosnovana

Nova Udruga Adriatic OIE pomagat će u energetskoj tranziciji lokalne zajednice

Autor: Portal ZL

16.02.2023. 09:19
Nova Udruga Adriatic OIE pomagat će u energetskoj tranziciji lokalne zajednice


U prostorijama Srednje škole Vice Vlatković jučer je osnovana udruga za obnovljive izvore energije pod nazivom Adriatic OIE. Udruga okuplja skupine građana iz područja  elektrotehnike i strojarstva, te raznih drugih srodnih djelatnosti.


Cilj novoosnovane udruge je promicanje i razvoj energetski neovisne zajednice, obnovljivih izvora  energije, unapređenje održivog razvoja te poticanje društvenih inovacija i poduzetništva. U ostvarenju  cilja udruga će se zauzimati za očuvanje okoliša te zagovaranje održivog razvoja, te da se kroz razne  akcije pridonese energetskoj tranziciji lokalne zajednice.


Za predsjednika udruge Adriatic OIE jednoglasno je izabran Dejan Hartman, dipl.ing.el.teh, koji je profesor elektrotehnike u srednjoj školi Vice Vlatkovića i osoba zadužena za certificiranje  instalatera sustava obnovljivih izvora energije koju izdaje Ministarstvo graditeljstva i prostornog  uređenja, za potpredsjednika Marino Marić, mag.oec , magistar ekonomije i prokurist tvrtke  Nimbus Centar Zelene Energije d.o.o., a za tajnika Ivan Milovac, univ.mag.ing.el. magistar  elektrotehnike koji se bavi razvojem softverskih rješenja u tvrtci Eleks Software. Članovi udruge su  djelatnici institucija kao što su srednja strukovna škola Vice Vlatković, Elektra (HEP), te mnogi  poduzetnici iz privatnog sektora.