Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Vrijeme darivanja

Nikola Kosanović s 80 kilograma ribe obradovao 40 privlačkih obitelji

Autor: Toni Perinić

23.12.2022. 15:00
Nikola Kosanović s 80 kilograma ribe obradovao 40 privlačkih obitelji

Foto: Općina PrivlakaBožić je vrijeme darivanja i dobrih djela te vrijeme sreće, radosti i veselja. Nažalost, zbog teške životne situacije, nekima je umjesto sretnih praznika, vrijeme Božića samo običan dan koji moraju prebroditi u svojoj svakodnevnici.


Nikola Kosanović, ribar iz Privlake odlučio je ove godine uljepšati blagdane svojim sumještanima, odnosno razveseliti četrdeset obitelji, darujući im preko osamdeset kilograma ribe. Njegovu humanitarni i hvalevrijedan potez podržala je i Općina Privlaka, odnosno komunalni redari koji su mu pomogli u podjeli ribe, koja će se, u većini kućanstava pripremati za Badnjak.


– Ribu smo, baš za tu namjenu, ulovili večer prije i odmah ujutro odnijeli obiteljima u mjestu. Istu praksu imao sam i prije dvije godine, a vjerujem da ću je nastaviti i dogodine, ali sve ovisi o vremenskim prilikama tih dana, govori nam Kosanović, koji se već trideset godina bavi ribarstvom, a u posljednjoj akciji Najulov Zadarskog lista osvojio je nagradu za očuvanje zaštićenih sklatova, Ribarsko srce. Ribar kojem se nađu u mrežama pažljivo ih oslobađa i vraća u more, no prije toga ih izmjeri i te podatke kao i poziciju ulova bilježi i dostavlja Institutu čime ostvaruje izniman doprinos očuvanju podmorja.