Četvrtak, 28. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Udruga dragovoljnih darivatelja krvi

Virani prikupili čak četiri tone hrane i higijenskih potrepština za potrebite

Autor: Marija Orešković

20.12.2022. 10:23
Virani prikupili čak četiri tone hrane i higijenskih potrepština za potrebite

Foto: Arif SitnicaUdruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir organizirala je prikupljanje higijenskih potrepština i hrane za Pučku kuhinju u Zadru. Virani su, naime, uspjeli prikupiti čak četiri tone donacija, a odazvalo se 180 obitelji, što je porast za 30 obitelji koje su odlučile podržati ovaj plemeniti posao.


Sakupljalo se sedam dana, a velik doprinos dale su volonterke koje su svakodnevno po dva sata sortirale pristigle namirnice i potrepštine kako bi ih jučer dovezli u Zadar.


– Ne stajemo na tome, 20 tisuća kuna donirali su obrtnici i poduzetnici Vira, a mi ćemo sutra to podijeliti obiteljima u Lici u obliku higijenskih potrepština i hrane. Također, u četvrtak imamo zadnju akciju darivanja krvi ove godine, najbolji smo u županiji kada je u pitanju darivanje krvi, dobili smo i priznanje od župana.
Na kraju bih zahvalio našim volonterima, ljudima koji nesebično pomažu tijekom godina, Općini Vir i don Juri koji nam je ustupio župnu dvoranu, kazao je Goran Vicković, predsjednik Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Vir.Donacije UDDK-a Vir Caritas će podijeliti u Socijalnoj samoposluzi, riječ je o prehrambenim artiklima koji će biti od posebne važnosti za nadolazeći period do Božića.


– Moći ćemo puno pomoći potrebitima, a sve zahvaljujući ovoj donaciji koju su nam donijeli dobri ljudi iz Udruge dragovoljnih darivatelja krvi Vir, kazala je Mirjana Tadić, pomoćnica ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije.


Pučka kuhinja »Sv. Vinko Paulski« nalazi se na području Zadra na adresi Franje Tuđmana 24/0, a u Benkovcu je to Pučka kuhinja »Sv. Ante Padovanski« na adresi Trg kardinala Alojzija Stepinca 14. spomenuta Socijalna samoposluga predstavlja projekt u kojem se prikuplja i distribuira hrana osobama koje žive na rubu siromaštva i u siromaštvu, a doživjela je porast od 20% više korisnika u odnosu na prethodnu godinu, dok je u Pučkoj kuhinji situacija ostala ista. U Zadru se dijeli 300 obroka, a u Benkovcu 100.