Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Doček u Zadru

FOTO Nikada toplija Silvestarska noć

Autor: Vanja Mirčeta

01.01.2023. 00:38
FOTO Nikada toplija Silvestarska noć

Foto: Mate KominaNikada toplija Silvestarska noć privukla je veliki broj naših sugrađana te zavidan broj gostiju na doček Nove 2023. godine na otvorenom. Centralno slavlje u staroj gradskoj jezgri krenulo je još u jutarnjim satima posljednjeg dana u godini s dječjim Dočekom da bi atmosfera ulaska u novu godinu kulminirala u noćnim satima na dvije gradske pozornice. Grupa Forum i DJ na Narodnom trgu te Tonći Huljić & Madre Badessa i klapa Rišpet na Trgu Petra Zoranića u sklopu Adventa u Zadru zagrijali su atmosferu širokim repertoarom pjesama koje su izveli ovom prigodom. Tradicionalno odbrojavanje u ponoć, boca šampanjca pod rukom, nazdravljanje na gradskim kalama i kaletama, dobro društvo, “šaka suza, vrića smija”… učinilo je da bar ove noći život bude fantažija.


Foto


Doček Nove godine Zadar


avatar

Snimio: Mate Komina


01.01.2023. 02:02

Galerija

Foto: Mate Komina


Iako je izostala tradicionalna gradonačelnikova čestitka sugrađanima i iako se odustalo od centralnog vatrometa u sklopu inicijative zaštite zdravlja, životinja i okoliša, to nije spriječilo naše sugrađane da se samoorganiziraju te da sporadično još od ranih poslijepodnevnih sati koriste pirotehnička sredstva na raznim lokacijama diljem cijelog grada te na takav način satima ispraćaju Staru i dočekuju Novu godinu.
Novost u prvim minutama 2023. godine je bio i dugo najavljivani prelazak na euro, novu službenu valutu čime je hrvatska kuna otišla u prošlost. S obzirom na popriličan “kaos” koji je uvođenje nove valute u Silvestarskoj noći moglo izazvati, brojni zadarski ugostitelji putem društvenih mreža upozorili su svoje korisnike da zbog prilagodbi banaka i kartičnih kuća prijelazom na novu valutu na dočeku Nove godine nakon ponoći neće biti moguće plaćanje karticama već isključivo gotovinom te se nadamo kako je ova tranzicija u “najluđoj noći” prošla što bezbolnije.


Danas je prva prazna stranica knjige od 365 stranica. Ispišite je samo najljepšim trenucima. Sretnu Novu 2023. godinu želi vam redakcija Zadarskog lista!