Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dobrodošla 2023.!

FOTO Spektakularnim koncertom i vatrometom, Virani uplovili u Novu 2023. godinu

Autor: Toni Perinić

01.01.2023. 00:25
FOTO Spektakularnim koncertom i vatrometom, Virani uplovili u Novu 2023. godinu

Foto: Toni PerinićKoncertom Ivana Zaka i Tempo benda te spektakularnim, petominutnim vatrometom točno u ponoć, Virani i njihovi gosti uplovili su u Novu 2023. godinu. Nekoliko tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i okolnih zemalja napunilo je trg svetog Jure, te u dobroj atmosferi, proslavilo najluđu noć u godini. Svi građani se nadaju isto – kako će predstojećih 365 dana biti ispunjeno zdravljem, dobrom atmosferom te da ćemo novu godinu pamtiti samo po dobrom.


– Ova godina mi je bila dobra, ali se nadam kako će iduća biti još bolja. Najbitnije je zdravlje, a sve ostalo će doći, smatra Nina iz Vinkovaca, a slične su želje i Marine iz Zadra.


– Zdravlje je i u novoj godini na prvom mjestu želja, a tek onda ostale materijalne i prolazne stvari, kazala je naša sugovornica.
Foto


Doček Nove godine Vir


avatar

Snimio: Toni Perinić


01.01.2023. 00:23
Galerija

Foto: Toni Perinić


Odbrojavanje zadnjih sekundi 2022. godine na Virskoj pozornici zajednički su izveli načelnik Marino Radović, predsjednik Vijeća Josip Bašić, direktor Turističke zajednice Srđan Liverić, vijećnici te djelatnici Općine.


– Želim zaželjeti svim Virankama, Viranima i gostima koji su posjetili naš otok sretnu i uspješnu Novu 2023 godinu te obilje sreće, zdravlja i zadovoljstva, kazao je načelnik Radović, prilikom tradicionalne zdravice. U nastavku se osvrnuo na minulu godinu, koja je, prema njegovim riječima, za Vir bila uistinu značajna.


– Iza nas je godina u kojoj smo radili puno na izgradnji komunalne infrastrukture, a tu prvenstveno mislim na izgradnju vodovodne i kanalizacijske mreže te izgradnju javne rasvjete. Ponosni smo i na naš socijalni program, koji je i dalje jedan od najboljih i najkvalitetnijih u Hrvatskoj. U 2023. godini nastavljamo jednakim intenzitetom, jer Vir nam je na prvom mjestu, dodao je Virski načelnik.