Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

GTF-Inicijativa

Ne propustite radionicu projekta RUŽE RH

Autor: Portal ZL

26.02.2023. 14:40
Ne propustite radionicu projekta RUŽE RH

Inovativna i interaktivna radionica u sklopu projekta RUŽE RH: RUralni razvoj – održivo, pametno i zeleno za ŽEne u Republici Hrvatskoj održat će se utorak, 28. veljače 2023. od 17 do 18 sati u Gradskoj knjižnici Benkovac, za područje Zadarske županije.
Radionica je dio projekta koji se sastoji od četiri inovativne i interaktivne radionice u četiri županije: Ličko-senjskoj, Zadarskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Varaždinskoj.


– Projektom želimo osposobiti i umrežiti sto ambasadorica IASRWE inicijative, koje će dati aktivan doprinos Dugoročnoj viziji za ruralna područja EU-a do 2040. izražavajući svoju predanost ciljevima Vizije i sudjelovanjem u razvoju i provedbi Ruralnog pakta, inicijative koja je predstavljena u lipnju 2021., a čiji je cilj mobilizirati javna tijela i dionike da djeluju u skladu s potrebama i težnjama stanovnika ruralnih krajeva. Uz potporu Ruralnog pakta i Ruralnog akcijskog plana EU koje je pokrenula Komisija, dugoročna vizija ima za cilj učiniti ruralna područja EU-a jačima, povezanijima, otpornijima i prosperitetnijima. Kroz inicijativu će se nastojati osigurati da su potrebe i interesi ruralnih žena integrirani u ovaj proces, a da bi se postigli ciljevi da ruralna područja EU-a postanu jača, povezanija, otpornija i prosperitetnija stavljajući interese ruralnih žena u prvi plan na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj i EU razini.


GTF-Inicijativa za održivi rast osnovana je 1999. godine i otada je u svome radu realizirala niz projekata usmjerenih na ruralni rast i razvoj, osobito na unapređenje položaja ruralnih žena, jačanje ženskog poduzetništva i stvaranje novih radnih mjesta korištenjem socijalnih inovacija.


– Veliki naglasak stavljamo na multisektorsku suradnju i četverostruki heliks model koji doprinosi razvoju suradnje javnog, privatnog i civilnog sektora te akademske zajednice, jer usmjerenost na povećanje zapošljivosti žena, poticanje poduzetništva, a posebno održivog poslovanja i inovativnih tehnologija s naglaskom na ruralna područja doprinosi gospodarskom razvoju Hrvatske. Do sada smo realizirali više od 40 projekata, od kojih većinu upravo na ruralnim područjima.
Svoj dolazak potvrdite na e-mail: [email protected] ili pozivom na 091/6604-652.